CSI / Rusia

Una dintre locuințele lui Putin, vizată de bombele ucrainene. Armata rusă susține că a doborât cel puțin trei drone

Rusia a doborât marţi dimineaţă cel puţin trei drone lansate de Ucraina care vizau capitala ţării, a declarat Ministerul rus al Apărării. Resturi ale unuia din mecanismele explozive au căzut într-o zonă unde se află o reşedintă oficială a lui Vladimir Putin, iar atacurile au perturbat din nou traficul aerian în capitala rusă, relatează Reuters.

Ministerul rus a precizat că sistemele sale de apărare aeriană au distrus două drone deasupra regiunilor Kaluga şi Tver, care se învecinează cu regiunea Moscova, precum şi una mai aproape de capitală, deasupra districtului Istra din regiunea Moscova.

Primarul Moscovei, Serghei Sobianin, a declarat că dronele ”încercau să efectueze un atac asupra Moscovei” şi că o instalaţie de servicii pentru consumatori a fost avariată în districtul Istra, care se află la aproximativ 65 km nord-vest de Kremlin.

Sobianin a mai spus că resturi ale dronei doborâte în regiunea Tver au căzut în satul Zavidovo. Potrivit agenţiei de presă de stat RIA, în Zavidodvo se află ”Rus”, un palat care este reşedinţă oficială a liderului rus Vladimir Putin. Principalele sale reşedinţe sunt Novo-Ogariovo din regiunea Moscovei, precum şi Marele Palat al Kremlinului – unde au loc evenimente oficiale.

Nu s-au înregistrat pagube sau victime, potrivit edilului capitalei.

Agenţiile de presă ruseşti au raportat că aproape 50 de zboruri au fost anulate sau amânate marţi dimineaţă pe cele patru aeroporturi principale din jurul capitalei – Vnukovo, Domodedovo, Şeremetievo şi Jukovski.

Atacurile cu drone asupra ţintelor ruseşti, în special în Crimeea anexată de Moscova în 2014 şi în regiunile de la graniţa cu Ucraina, au devenit aproape zilnice de când două drone au fost distruse deasupra Kremlinului la începutul lunii mai.

Atacurile au perturbat zborurile din şi spre Moscova în ultimele săptămâni. Ucraina îşi asumă rareori responsabilitatea directă pentru astfel de atacuri cu drone, dar spune că distrugerea infrastructurii militare ruseşti ajută la o contraofensivă pe care Kievul a început-o în iunie.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *