Externe

Ungaria se opune noului pachet de sancțiuni UE împotriva Rusiei

La o reuniune a ambasadorilor UE, Ungaria s-a opus noului pachet planificat de sancțiuni anti-Rusia, notează Financial Times.

“La o reuniune a ambasadorilor UE de ieri, Ungaria, care a opus deja marți un veto la un pachet de ajutor de 18 miliarde de euro pentru Ucraina, s-a opus unui nou pachet de sancțiuni împotriva Rusiei și unei propuneri de dublare a fondului UE pentru a furniza arme Ucrainei și altor țări”, precizează publicația.

“Ei se comportă într-un mod dificil acolo unde pot. Devine destul de previzibil”, a comentat un înalt oficial UE informat cu privire la aceste întâlniri.

Reamintim că, din cauza refuzului Bruxelles-ului de a acorda Ungariei unele fonduri europene din cauza problemelor legate de statul de drept, Budapesta se opune prin veto unor decizii care necesită unanimitatea celor 27 de state membre.

Miercuri, 7 decembrie, Comisia Europeană a anunțat un al nouălea pachet de sancțiuni împotriva Rusiei pentru războiul pe care l-a declanșat, pe care propune statelor membre să îl aprobe.

Se propune ca aproximativ 200 de persoane și companii să fie adăugate pe lista de sancțiuni, inclusiv ofițeri militari, reprezentanți ai industriei de apărare, membri ai Dumei de Stat și ai Consiliului Federației, miniștri, guvernatori și politicieni.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


1 comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *