Justiție

Unul dintre procurorii care conduce dosarul fostul șef al PA, Viorel Morari pleacă din sistemul procuraturii

Într-un comentariu pentru Ziarul de Gardă, Carolina Vidrașco-Brînza a menționat că depunerea cererii de demisie din sistemul procuraturii a fost o decizie personală, ultima zi de lucru a ei fiind joi, 21 octombrie.

„Este o decizie personală. Este adevărat, demisia este din sistem, la general. Nu este o demisie din funcție, că nu a fost o funcție de conducere ca să o schimb. Este o decizie personală. Demisia este din data de 21 octombrie curent. Ultima zi de lucru a fost 21 octombrie”, a comunicat ex-procurora.

În ultima zi de lucru a Carolinei Vidrașcu în calitate de procuroră, joi, 21 octombrie curent, la ședința Consiliului Superior al Procurorilor (CSP) urma să fie examinată o plângere depusă de fostul șef al PA, Viorel Morari împotriva procurorei Vidrașcu, însă examinarea plângerii a fost amânată pentru o altă ședință întrucât Morari a solicitat să fie și el prezent la ședința CSP, atunci când va fi examinată plângerea.

Carolina Vidrașcu-Brînza a făcut parte din grupul de procurori, format din Renata Anici, Vladislav Căruceru și respectiv -Vidrașcu, care exercită urmărirea penală în cauza penală în care Morari este învinuit pentru abuz în serviciu și fals în acte publice. Anterior, Morari a cerut recuzarea procurorilor din dosarul său, cererile în acest sens fiind respinse.

Viorel Morari pledează nevinovat și susține că dosarele ar fi o comandă politică, după ce a decis să repornească dosarul penal privind presupusa finanțare din străinătate a Partidului Socialiștilor.

Puteţi urmări ştirile Timpul.md şi pe Google News!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.