Justiție

Unul dintre procurorii care conduce dosarul fostul șef al PA, Viorel Morari pleacă din sistemul procuraturii

Într-un comentariu pentru Ziarul de Gardă, Carolina Vidrașco-Brînza a menționat că depunerea cererii de demisie din sistemul procuraturii a fost o decizie personală, ultima zi de lucru a ei fiind joi, 21 octombrie.

„Este o decizie personală. Este adevărat, demisia este din sistem, la general. Nu este o demisie din funcție, că nu a fost o funcție de conducere ca să o schimb. Este o decizie personală. Demisia este din data de 21 octombrie curent. Ultima zi de lucru a fost 21 octombrie”, a comunicat ex-procurora.

În ultima zi de lucru a Carolinei Vidrașcu în calitate de procuroră, joi, 21 octombrie curent, la ședința Consiliului Superior al Procurorilor (CSP) urma să fie examinată o plângere depusă de fostul șef al PA, Viorel Morari împotriva procurorei Vidrașcu, însă examinarea plângerii a fost amânată pentru o altă ședință întrucât Morari a solicitat să fie și el prezent la ședința CSP, atunci când va fi examinată plângerea.

Carolina Vidrașcu-Brînza a făcut parte din grupul de procurori, format din Renata Anici, Vladislav Căruceru și respectiv -Vidrașcu, care exercită urmărirea penală în cauza penală în care Morari este învinuit pentru abuz în serviciu și fals în acte publice. Anterior, Morari a cerut recuzarea procurorilor din dosarul său, cererile în acest sens fiind respinse.

Viorel Morari pledează nevinovat și susține că dosarele ar fi o comandă politică, după ce a decis să repornească dosarul penal privind presupusa finanțare din străinătate a Partidului Socialiștilor.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *