IT&C

Urmăritorii rătăciți de Facebook. Expert în social media: „Vom vedea nenumărate povești de acest gen”

Utilizatorii Facebook au avut parte de o surpriză miercuri, când au văzut că au rămas fără o mare parte dintre urmăritori. Printre „victime” s-a numărat inclusiv fondatorul companiei, Mark Zuckerberg.

Bugul a afectat doar conturile personale, nu și paginile de Facebook. Mark Zuckerberg a ajuns de la aproximativ 119 milioane de urmăritori la sub 10 mii. Între timp, problema a fost rezolvată.

Tehnologia, în curs de perfecționare

Dragoș Stanca, expert în social media: „Toate companiile Big Tech, care sunt printre cele mai profitabile din lume, se străduiesc să eficientizeze lucrurile folosind tehnologie, nu oameni. Prin urmare, trebuie să fim pregătiți să mai vedem astfel de lucruri. Un algoritm AI nu va înțelege satira în limba română, de aceea vedem pagini care sunt suspendate, pentru că un algoritm nu are simțul umorului. La fel, un algoritm poate să nu sesizeze diferența dintre 9.000 de urmăritori și 9.000.000 de urmăritori, dacă apare o mică eroare în sistem. Atât timp cât tehnologia este în curs de perfecționare și atât timp cât marile companii nu își vor permite să angajeze mai mulți oameni, vom vedea nenumărate povești de acest gen.”

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *