ROMÂNIA

USR-istul Dan Barna, acroșat de o mașină în timp ce traversa ILEGAL strada pe o trotinetă electrică, MINTE pe Facebook

Deputatul USR Dan Barna a fost acroșat de o mașină pe o trecere de pietoni în timp ce traversa pe o trotinetă electrică, lucru interzis de Codul Rutier. În plus, traversarea se efectua pe roșu pentru pietoni, potrivit unor surse polițienești.

Dan Barna minte prin omisiune în postarea sa, fără să indice că se afla într-o postură ilegală, pe o trotinetă electrică care se deplasa pe trecerea de pietoni și fără să menționeze culoarea semaforului. FOTO-CAPTURĂ:

Potrivit unui comunicat al Brigăzii Rutiere Bucureşti, Dan Barna a refuzat iniţial să fie transportat la spital, însă el s-a prezentat ulterior la Spitalul Floreasca.

„La data de 31 martie, în jurul orei 19,10, poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti – Brigada Rutieră, aflaţi în exercitarea atribuţiilor de serviciu, în zona Bd-ului Ion Mihalache, au observat că o persoană de sex bărbătesc, care traversa drumul public pe o trotinetă electrică, la intersecţia cu str.Arh. Ion Mincu, ar fi fost acroşată de un autovehicul aflat în mişcare.

În acest context, poliţiştii rutieri au identificat persoanele implicate în eveniment, iar persoana care se deplasa cu trotineta electrică a negat că ar fi suferit vătămări, refuzând totodată transportul la spital.

Atât conducătorul autovehiculului, cât şi conducătorul trotinetei electrice au fost îndrumaţi conform prevederilor legale. Ulterior, în jurul orei 20,55, Brigada Rutieră a fost sesizată de Spitalul Floreasca despre faptul că, la această unitate sanitară, s-a prezentat o persoană care a afirmat că în jurul orei 19,10 a fost implicată într-un accident rutier, în urma căruia a suferit vătămări corporale, acordându-i-se îngrijiri medicale.

La spital, precum şi la faţa locului, s-au deplasat poliţişti din cadrul Brigăzii Rutiere, în vederea efectuării cercetărilor şi pentru a stabili condiţiile şi împrejurările în care s-a produs accidentul de circulaţie”, spun poliţiştii.

În cauză a fost deschis dosar de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de vătămare corporală din culpă, aflat sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, au transmis autoritățile.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


1 comentariu

  1. Nu pun in discutie faptul ca Dan Barna minte. A traversat pe rosu si minte cu nerusinare. Dar…. codul rutier nu este bun si nu este adecvat vremurilor actuale, cand au aparut trotinetele. Spe exemplu. In Romania autoturismele au prioritate la intersectia cu pista de biciclete. In Olanda autoturismul se opreste cand cineva circula prin fatza sa pe o pista de biciclete, adica pista de biciclete are prioritate fatza de cea pt automobile. Daca s-ar face asa ceva si in Romania, accidentele ar scadea foarte mult. Si inca ceva, edicatia rutiera trebuie predata in scoala, concomitent cu obtinerea permisului auto din scoala, acolo unde este competenta pt permis. Invatarea regulilor de mers pe bicicleta si trotineta trebuie sa se faca tot din scoala.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *