Actualitate

Vadim Ceban despre contractul „secret” cu Gazprom: Voi face imediat un recurs la Procuratura Generală

Potrivit actului este prezentată formula de calcul a gazului ce urmează a fi livrat, volumul contractat, costurile de tranzit pe teritoriul Ucrainei și condițiile în care contractul poate fi reziliat.

La scurt timp, după ce documentul a apărut în mass-media, șeful SA Moldovagaz, Vadim Ceban a venit cu o reacție la acest subiect. Acesta a declarat că documentul reprezintă un secret comercial, iar scurgerea de informații care a avut loc pune în pericol îndeplinirea obligațiunilor din cele două părți.

„Scurgerea de informații care constituie un secret comercial pune în pericol îndeplinirea obligațiilor contractuale dintre Moldovagaz și Gazprom și securitatea energetică a țării în ansamblu. Mai simplu spus, publicarea în presă a Suplimentului nr. 19 la contractul principal poate încălca principiul furnizării neîntrerupte de gaze a Republicii Moldova.

În calitate de președinte al consiliului de administrație al companiei Moldovagaz, declar că voi face imediat recurs la Procuratura Generală a Republicii Moldova cu o cerere oficială de aducere în fața justiției a celor responsabili de acest lucru. În paralel, departamentul de protecție corporativă al întreprinderii va efectua o anchetă internă, ale cărei rezultat va fi transmis și procurorilor”, a scris Vadim Ceban pe pagina sa de Telegram.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *