Social

Veste bună pentru sportivii de performanță din R.Moldova: Vor putea ridica burse lunare de până la 58500 de lei

Începând cu 1 ianuarie 2023, sportivii de performanță vor primi burse lunare majorate. O decizie în acest sens a fost aprobată, miercuri de Executiv. Totodată, Cabinetul de miniștri a votat pentru ajustarea anuală a bursei lunare acordate în funcție de nivelul performanței sportivului.

Potrivit deciziei Guvernului, mărimea bursei va fi adaptată anual, conform salariului mediu pe economie. Cuantumul salariului mediu lunar pe economie, prognozat pentru anul 2023, va fi de 11 700 de lei, transmite Ziarul Național.

Astfel, pentru medalia olimpică de aur la Jocurile Olimpice și Paralimpice cuantumul bursei va fi de cinci salarii medii lunare pe economie (58 500 de lei), pentru medalia de argint la Jocurile Olimpice și Paralimpice sau medalia de aur la Campionatul Mondial – patru salarii medii lunare pe economie (46 800 de lei).

Pentru medalia de bronz la Jocurile Olimpice și Paralimpice, medalia de argint la Campionatul Mondial sau medalia de aur la Campionatul European sportivii vor primi trei salarii medii lunare pe economie – 35 100 de lei.

Pentru achitarea burselor sportivilor de performanță, în anul 2023, din bugetul de stat au fost alocate 19 milioane de lei, suma fiind majorată cu 8 milioane de lei în comparație cu anul 2022.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *