Social

Vești bune pentru studenți! Acordul privind Programul Central European de Schimb pentru Studii Universitare – prelungit

Studenții moldoveni vor avea oportunitate, în continuare, să beneficieze de burse în instituțiile de învățământ de peste hotare. La ședința de miercuri, membrii Comisiei politică externă și integrare europeană au avizat inițierea negocierilor pentru aprobarea Acordului privind Programul Central European de Schimb pentru Studii Universitare (CEEPUS IV).

Acordul urmează să fie prelungit pentru o perioadă de șapte ani. Astfel, va fi încurajată participarea studenților, cercetătorilor și cadrelor didactice la mobilități academice, programe de cercetare, stagii practice sau activități profesionale în cadrul instituțiilor de învățământ superior din statele contractante ale Acordului. De menționat că și Republica Moldova va oferi burse de studii pentru cetățenii străini.

Anterior, în perioada 2011 – 2022, 257 de cetățeni moldoveni au beneficiar de burse în țările semnatare ale Acordului. De asemenea, Republica Moldova a găzduit 242 de bursieri străini.

Republica Moldova este parte a Programului de schimburi pentru studii universitare în Europa Centrală din anul 2011. Țările semnatare ale Acordului sunt Austria, Bulgaria, Croația, Cehia, Ungaria, Polonia, România, Slovacia și Slovenia

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *