Sport

Vettel a semnat cu Aston Martin pentru sezonul 2021 al Formulei 1: Perez, îndepărtat de la echipă

Sebastian Vettel a semnat un contract multianual cu Racing Point, care își va schimba numele în Aston Martin începând de anul viitor. Sergio Perez a fost îndepărtat de la echipă deși avea contract valabil pentru anul viitor.
Sebastian Vettel a confirmat joi speculațiile din ultimele luni și a semnat un contract multianual cu Racing Point, echipă care își va schimba numele în Aston Martin începând din sezonl 2021.

Astfel, actualul pilot al Scuderiei Ferrari va concura pentru echipa miliardarului Lawrance Stroll începând de anul viitor.

"Sunt încântat să anunț în sfârșit această veste despre viitorul meu. Sunt extrem de mândru să spun că voi fi pilot Aston Martin în 2021. Pentru mine este o nouă aventură cu un constructor legendar.

Am fost impresionat de rezultatele obținute de echipă în acest an și cred că viitorul arată și mai bine", a declarat germanul în vârstă de 33 de ani.
Anunțul vine după ce miercuri seară Sergio Perez a anunțat că nu va mai rămâne la Racing Point după sfârșitul acestui sezon. Viitorul său era incert în contextul speculațiilor cu privire la sosirea lui Vettel, în ciuda faptului că mexicanul avea contract semnat pentru sezonul 2021.

"Totul în viață are un început și un sfârșit și, după șapte ani împreună, timpul meu alături de echipa se va încheia după acest sezon.

Mă doare un pic pentru că am pariat pe această echipă în vremuri foarte dificile (n.r – echipa a fost aproape de faliment). Am depășit obstacolele și sunt foarte mândru că am salvat locurile de munca ale unor coechipieri", a precizat el.
Perez a admis că în prezent nu are niciun plan B pentru sezonul 2021, mai ales că Haas și Alfa Romeo sunt singurele echipe care nu și-au definitivat liniile de piloți pentru anul viitor.

Vettel va fi coechipier la Aston Marin cu Lance Stroll, fiul proprietarului Lawrance Stroll.

Via Formula1

 


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.