Politică

Viceministrul de Externe Lilian Darii a fost primit de către șeful diplomației georgiene

În cadrul întrevederii, cei doi oficiali au pledat pentru extinderea şi aprofundarea relaţiilor de cooperare bilaterală în cele mai diverse domenii, menţionînd că, în anul 2017, Republica Moldova şi Georgia vor marca 25 de ani de la stabilirea relaţiilor diplomatice.

Viceministrul Lilian Darii a ţinut să remarce calitatea dialogului politic între cele două ţări, atît în plan bilateral, cît şi în cel regional, evocînd în acest sens interacţiunea eficientă în cadrul organizațiilor internaţionale, precum ONU, Consiliul Europei, OSCE. În particular, el a menţionat rolul Georgiei, în calitate de stat care deţine preşedinţia GUAM în anul 2017, în promovarea proceselor de soluţionare a conflictelor prelungite din arealul GUAM.

La rîndul său, ministrul Mikheil Janelidze a reiterat interesul Georgiei de a promova, în continuare, dialogul politic ascendent dintre cele două ţări şi a evidenţiat necesitatea consolidării cooperării regionale a statelor asociate la Uniunea Europeană: Georgia, Republica Moldova şi Ucraina. 

Moldpres

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *