Actualitate

VIDEO/ A murit fondatorul blogului naționalist rus „Sputnik și Pogrom”: A căzut de la înălțime

Înainte de a cădea, el ar fi aruncat „un cuțit și un spray de gaz” de la fereastra apartamentului de la etajul cinci, în timp ce vecinii au auzit „țipete și înjurături” înainte de a cădea, potrivit BBC Rusia. Cadavrul său a fost găsit sub ferestrele unei clădiri rezidențiale de pe strada Tverskaia, în seara zilei de ieri 27 decembrie 2021, și a fost recunoscut de soția sa.

TASS scrie cu referire la o sursă a legii că, la momentul căderii bloggerul era fără haine.

Politicianul rus Roman Yuneman a declarat pentru ziarul Podyom că s-a întâlnit cu jurnalistul în urmă cu două săptămâni și totul a fost „normal”.

El a spus: „Am vorbit cu soția lui. Din păcate, așa este. A căzut pe fereastră, e adevărat, nu știu detaliile. L-am văzut acum vreo două săptămâni, era într-o stare normală”.

Potrivit canalului de Telegram „112”, Prosvirin locuia într-un apartament închiriat cu familia sa. Vecinii au spus că se certau în apartament. Potrivit informațiilor preliminare, Prosvirin era în stare de ebrietate în momentul căderii. Bloggerul nu a lăsat vreun bilețel de adio.

Egor Prosvirin este fondatorul și fostul redactor-șef al site-ului naționalist „Sputnik și Pogrom”. Blogul său a susținut anexarea Crimeei și izbucnirea ostilităților în estul Ucrainei.

Ulterior, el a prezis că Federația Rusă se va „colapsa” și l-a criticat puternic pe Putin, prezicând un război civil.

Jurnalistul a spus anterior: „Cred că totul se va prăbuși. Nu numai Novorossia se va prăbuși, ci și Federația Rusă. Site-ul web a fost adăugat ulterior pe lista resurselor blocate din Federația Rusă în 2017 pentru promovarea ideilor de „ura etnică și religioasă”.

Roskomnadzor a susținut anterior că motivul se datorează „propagandei ideii de ură etnică și religioasă, care creează amenințări la adresa securității publice și încurajează extremismul”. În ultimii câțiva ani, Prosvirin a găzduit canalul YouTube CzarTalks.

Egor Prosvirnin avea 35 de ani.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *