Actualitate

VIDEO/ Astăzi, Republica Moldova debutează la Jocurile Olimpice de la Beijing! Doina Descalui ne va reprezenta țara

Supranumită „moldoveanca de pe culmile zăpezii”, Doina a devenit și prima reprezentantă feminină a Republicii Moldova care va evolua în proba de sanie la Jocurile Olimpice. Ea este antrenată de Bogdan Macovei, triplu participant la Olimpiadă.

 

Cursa de la Centrul de la Yanqing va începe de la ora 13:50 (ora Republicii Moldova), scrie realitatea.md.

De menționat că, astăzi urmează să-și facă debutul și Alina Stremous, dar și Alla Ghilenko în proba individuală de 15 km.

Din nefericire, Republica Moldova nu a evoluat pentru prima dată la o ediție a Jocurilor Olimpice în proba de ștafetă mixtă 4×6 km. Acest lucru s-a întâmplat după ce Maxim Makarov a fost testat pozitiv la COVID-19.

Vă amintim, că anul acesta, pentru Jocurile Olimpice de la Beijing au fost aleși cinci sportivi care să ne reprezinte țara:

Descalui Doina, proba saniei, luge.

Stremous Alina, biatlon.

Makarov Maxim, biatlon.

Magazeek Pavel, biatlon.

Ghilenko Alla, biatlon.

Amintim că, Beijing este al patrulea oraş asiatic care organizează Jocurile de iarnă, după Sapporo (Japonia) în 1972, Nagano (Japonia) în 1998 şi Pyeongchang (Coreea de Sud) în 2018. Beijing este cel mai mare oraş-gazdă al JO de iarnă, recordul vechi fiind stabilit de oraşul Vancouver (Canada), care a organizat ediţia din 2010.

Beijing a fost desemnat oraş-gazdă în cadrul celei de-a 128-a sesiune a Comitetului Internaţional Olimpic (CIO), desfăşurată la Kuala Lumpur (Malaezia) pe 31 iulie 2015. Celălalt oraş-finalist a fost Almatî (Kazhstan). Va fi a doua ediţie a Jocurilor Olimpice care va avea loc în capitala chineză, Beijing organizând şi Jocurile Olimpice de vară din 2008.

La Jocurile din acest an urmează să participe sportivi din 91 de ţări (Haiti şi Arabia Saudită fiind programate să îşi facă debutul la Olimpiada de iarnă). La actuala ediţie a JO vor fi incluse 109 evenimente sportive la 15 discipline din 7 sporturi: patinaj (patinaj artistic, patinaj viteză şi patinaj viteză pe pistă scurtă), schi (schi alpin, schi fond, schi acrobatic, combinata nordică, sărituri cu schiurile şi snowboard), bob (bob şi scheleton), biatlon, curling, hochei pe gheaţă şi sanie.

Sursa: sinteza.org

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *