Actualitate

VIDEO/ Avocații lui Stoianoglo anunță că s-au plâns la CEDO: Pe numele procurorului general s-a pornit abuziv și ilegal câteva cazuri penale

„Vreau să confirm că domnul Stoianoglo pentru faptul că instanțele naționale i-au îngrădit anumite drepturi, a depus o plângere, de fapt două plângeri la CEDO. Prima pe faptul că i s-a îngrădit dreptul la circulație, acelea două trei mandate de arest la domiciliu, care conform CEDO, echivalează cu arestul, privarea de libertate, ne-am plâns de asemenea, în prima cerere, că procedurile de pornire a urmăririi penale în privința lui, sunt absolut nefondate”, a spus avocatul Victor Munteanu.

Vă amintim că Alexandr Stoianoglo a fost reținut în luna octombrie 2021, fiind învinuit inițial de cel puțin patru capete de acuzare: abuz în serviciu, depășirea atribuțiilor, corupere pasivă și darea de informații minciunoase, mai târziu și de favorizarea unui grup criminal organizat. Măsura preventivă sub formă de liberare provizorie sub control judiciar aplicată în privinţa Procurorului General suspendat a fost prelungită cu 30 zile, potrivit realitatea.md.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *