Actualitate

VIDEO/ Bild: Mișcări masive de trupe ruse spre granița cu Ucraina. Trenurile sunt pline cu soldați și tancuri

Vladimir Putin a decis să își mute armata spre vestul Rusiei din districtul militar estic, iar trenurile încarcate cu echipament militar și cu sute de soldați parcurg circa 7.000 de kilometri pe celebrul traseu al căii ferate transiberiene în direcția Ucrainei și a statelor NATO, informează cotidianul german Bild, care citează experți militari, transmite stirileprotv.ro.

„Calea ferată transsiberiană este o opțiune importantă pentru mișcările militare în Rusia. Un tren militar are nevoie de șase-șapte zile pentru a ajunge din Orientul Îndepărtat al Pacificului în vestul Rusiei. Trenurile din Siberia parcurg distanța în doar două-trei zile”, a declarat pentru BILD expertul irlandez în domeniul apărării Andy Scollick.

Pe Twitter au apărut deja filmări cu trenuri militare rusești de-a lungul căii ferate transsiberiene în ultimele 72 de ore.


Magnitudinea acestei mișcări de trupe îi uimește chiar și pe experți. Expertul militar finlandez Petri Mäkelä afirmă: “Nu există nici un fel de informații despre acest lucru: “Numai pe 11 ianuarie, douăsprezece trenuri militare de marfă au trecut spre vest prin Krasnoyarsk. Dacă este adevărat, este o mișcare masivă”.

În aprilie și din nou din octombrie 2021, Kremlinul a deplasat spre Ucraina peste 100.000 de soldați din districtele militare din sud, vest, nord și centru. Aceștia rezistă acum în tabere uriașe de-a lungul frontierei ruso-ucrainene și în Crimeea ocupată, așteptând noi ordine.

Trenurile transportă tancuri, lansatoare de rachete, camioane militare, ambulanțe și sisteme balistice Expertul în apărare Scollick a declarat pentru BILD că relocarea masivă “nu are, desigur, nimic de-a face cu Kazahstanul și nimic de-a face cu exercițiile pe scară largă planificate de armata rusă.

Prin urmare, se înțelege că acestea se îndreaptă spre vest pentru a completa și sprijini consolidarea operațională în apropierea graniței de est a Ucrainei”.

În trenuri s-ar afla tot echipamentul necesar pentru un război, mai notează sursa citată. Cele mai avansate tancuri de luptă ale Rusiei, lansatoare de rachete, camioane, ambulanțe, sisteme de rachete balistice cu capacitate nucleară și nenumărate vehicule logistice.

Expertul în securitate Andy Scollick se arată îngrijorat de aceste mișcări masive ale trupelor rusești.

Dacă Rusia “a vrut doar să facă zgomot de săbii, un spectacol cu tancuri și artilerie ar fi fost în mare parte suficient”.

“Dar mișcarea logistică pe scară largă este indicativă pentru echipamentul necesar pentru a susține o operațiune de luptă. Și nu este vorba doar de echipament. Cele mai multe dintre aceste trenuri conțin vagoane de pasageri pentru trupe și vagoane de marfă pentru echipamentul lor.”

Sursa: stirileprotv.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *