Actualitate

VIDEO/ Cazul ATTICO: 135 de persoane au fost indentificate. „Procurori, judecători sau alți reprezentanți ai organelor statului nu au fost stabiliți”

Totodată, administrația Attico s-a ales cu două proceduri contravenționale pentru încălcarea măsurilor epidemiologice stabilite de CNESP, dar și cu un dosar penal pentru privațiunea ilegală de libertate a oaspeților localului.

„Din lista celor 135 de persoane identificate, în cazul a mai multor persoane s-au constatat încălcări ale măsurilor de sănătate publică, fiind pornite proceduri contravenționale. Au fost identificate și documentate opt persoane, care s-au ales cu amenzi contravenționale. În privina persoanelor juridice ale acestui local au fost pornite două proceduri contravenționale, în ambele cazuri – persoana juridică a fost trasă la răspundere contravențională. Totodată, în privința persoanei date a fost pornit dosar penal pentru privațiune ilegală de libertate, care se examinează de organul de urmărire penală IP Ciocana”, a declarat șeful interimar al Direcției de Poliție a municipiului Chișinău, Marin Garaz, într-un briefing de presă.

În context, Garaz a negat informația ce se vehicula în mass-media precum că la acea petrecere au participat procurori, judecători și ofițeri ai Centrului Național Anticorupție.

„Dintre persoanele care la moment au fost identificate – procurori, judecători sau alți reprezentanți ai organelor statului nu au fost stabiliți”, a precizat Garaz.

În seara zilei de 29 ianuarie, mai mulți polițiști au dat buzna cu verifirări la un local din sectorul Rîșcani al capitalei, unde se defășura o petrecere privată, însă administrația și paza localului au încuiat localul cu tot cu oaspeți timp de 3-4 ore și au refuzat să coopereze cu oamenii legii.

Potrivit deschide.md, printre cei peste 100 de petrecăreți se aflau și mai mulți procurori, judecători, dar și ofițeri ai Centrului Național Anticorupție. După ce în presă au apărut informații și imagini video de la descinderi, conducerea IGP a organizat luni, 31 ianuarie, un briefing de presă în care a confirmat incidentul.

Șeful IGP Iurie Podarilov nu a dorit să spună dacă este vorba despre procurori, judecători sau angajați ai CNA, însă a precizat că toate persoanele au fost documentate, iar cazul este investigat de polițiști.

Ulterior, Centrul Naţional Anticorupţie a dezmințit informaţiile despre participarea unor angajați ai instituției la petrecerea privată de la localul Attico din capitală, în seara de 29 ianuarie.

Cu același mesaj a venit Procuratura Generală în care a menționat că niciun angajat al instituției nu a fost în localul cu pricina. De menționat că, potrivit ultimei decizii adoptate de CNESP la 20 ianuarie, unităţile de alimentaţie publică sunt obligate să-și organizeze activitatea de deservire la capacitate maximă în spaţiile exterioare, iar în cele interioare – cu utilizarea a cel mult 50% din numărul locurilor existente, cu obligaţia ca toţi clienţii să prezinte la intrarea în unitate certificatul COVID-19.

Totodată, activitatea de deservire trebuie să se desfășoare în intervalul orelor 7.00 – 22.00, iar după orele 22.00 se permite comercializarea produselor alimentare la pachet, precum şi livrarea la domiciliu, cu excluderea posibilităţii de consumare a acestora în incinta/teritoriul unităţii.
O altă măsură prevede sistarea organizării nunților, botezurilor, meselor de pomenire, mese festive, cât și activitatea zonelor de agrement și parcurilor de d
istracție, cluburilor de noapte și ringurile de dans.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *