Actualitate

VIDEO/ CCM a declarat constituțională legea privind ratificarea Convenției de la Istanbul

Potrivit hotărârii Curții Constituționale, termenul „gen” din Convenția de la Istanbul nu ar impune statele semnatare să acorde „statul juridic special” persoanelor de altă orientare sexuală.

 
„Autorii sesizării au susținut că ratificarea Convenției ar presupune încălcarea libertății conștiinței garantată de Articolul 31 din Constituție, a dreptului la învățătură, garantat de Articolul 35 din Constituție și a instituției familiei stabilită de Articolul 48 din Constituție”, a precizat Domnica Manole.

Totodată, Manole a anunțat că, urmare a examinării solicitării documentelor existente și a prevederilor Convenției, Înalta Curte a ajuns la concluzia că „sesizarea nu întrunește condițiile de admisibilitate și nu poate fi acceptată pentru examinare în fond”.

Sesizarea referitor la verificarea constituționalității Convenției Consiliului Europei privind prevenirea și combaterea violenței împotriva femeilor și a violenței domestice – numită și Convenția de la Istanbul, a fost depusă de deputații socialiști Grigore Novac și Vasile Bolea.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *