Actualitate

VIDEO/ Coloane de vehicule militare și tancuri, surprinse în orașul separatist ucrainean Doneţk

Un reporter Reuters a văzut aproximativ șapte tancuri în cel puțin două zone ale orașului separatist ucrainean. Nicio insignă nu era vizibilă, dar apariția tancurilor a venit la câteva ore după ce președintele rus Vladimir Putin a semnat „tratatele de prietenie” cu cele două republici separatiste din estul Ucrainei, Lugansk și Donețk și a ordonat trupelor ruse să se desfășoare în ceea ce Moscova a numit „o operațiune de menținere a păcii”.

Kievul va lua în considerare posibilitatea întreruperii relațiilor diplomatice cu Rusia. Declarația aparține președintelui Ucrainei, Volodimir Zelensky, care a menționat faptul că în perioada imediat următoare va analiza și va rezolva „această problemă”, precum și acțiunile ulterioare ale Ucrainei în legătură cu escaladarea relațiilor cu Federația Rusă.

Luni, 21 februarie, președintele Federației Ruse, Vladimir Putin, a semnat decretele privind recunoașterea independenței autoproclamatelor republici separatiste Donețk și Lugansk.

Comunitatea internațională condamnă decizia Rusiei prin care a recunoscut independența republicilor separatiste din estul Ucrainei, Lugansk și Donețk. SUA au anunțat că vor răspunde „imediat mișcării din partea Rusiei”.

Preşedinta Comisiei Europene (CE), Ursula von der Leyen, a declarat că recunoașterea independenței autoproclamatelor republici separatiste Donețk și Lugansk este „o încălcare flagrantă a dreptului internațional, a integrității teritoriale a Ucrainei și a acordurilor de la Minsk”.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *