Social

VIDEO. Contrabandă cu monede de colecție! Bunurile au fost reținute și urmează a fi supuse expertizei

Monede de colecție și aparate foto, presupuse a avea valoare istorică și culturală, care, conform legislației în vigoare, constituie obiectul declarării obligatorii și necesită prezentarea actelor permisive la traversarea frontierei, au fost depistate de funcționarii vamali de la Leușeni, transmite Realitatea.md.

Astfel, potrivit informațiilor, cazul a fost înregistrat în data de 18 octombrie curent.

„La postul vamal Leușeni, pentru realizarea controlului s-a prezentat un microbuz de model „Mercedes Sprinte”, ce se deplasa din Marea Britanie spre Republica Moldova, transportând bagaje și colete neînsoțite. Șoferul, un bărbat în vârstă de 30 de ani, a comunicat în cadrul controlului vamal că toate bunurile au fost indicate în tipizata vamală DV-6”.

În rezultatul controlului vamal, în două genți au fost depistate bunuri: colecții de monede și aparate foto, presupuse a avea valoare istorică și culturală, ce nu au fost declarate organului vamal.

Ulterior, bunurile au fost reținute și urmează a fi supuse expertizei, iar cazul este cercetat sub toate aspectele legale pentru stabilirea tuturor circumstanțelor.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *