Actualitate

(VIDEO) Cum arată o vânătoare moldoveneasca

Vânătoarea a avut loc în ianurie 2011, undeva în România. Vânătorii au folosit machete de gâște care ademensc păsările prin imitarea sunetelor. Ministrul Mediului precizează că utilizarea acestora este interzisă în tot spațiul european. Mai mult decât atât, vânătorii ar fi folosit armă semiautomată fără limitator, din care efectuează patru focuri asupra unei gâște, deși legislația României, unde ar fi avut loc vânătoarea, interzice mai mult de două focuri.  Deși în prima zi, Ciocoi cu amicul său au vânat peste 30 de gâște sălbatice, el consideră că a fost o zi nu prea reușită, în schimb a doua zi și-a îmbunătățit rezultatul. Din 100 de gloanțe, ficare a doua și-a atins victima. 

„În această situație, precum şi depășind limitele stabilite de normele legale, vânătorul nu mai are nimic comun cu regulile cinegetice, ci este un MĂCELAR, care nu oferă nicio șansă păsărilor. Dacă ar fi tras din mitralieră sau ar fi ucis gâștele cu semințe otrăvite, nu ar fi nici o diferență. Aceste 80 de gâște moarte, adunate la picioarele conducătorului SVPM sunt o dovadă clară a lipsei de moralitate a prezidiului asociației vânătorești și a problemelor cronice din domeniu, fără nici o legătură cu vânătorii de bună-credință, care reprezintă majoritatea”, a comentat ministrul Mediului. 

Amintim că pe 30 septembrie, membrii a 37 de subdiviziuni ai Societăţii Vînătorilor şi Pescarilor din R. Moldova au organizat un miting de protest în faţa Ministerului Mediului. Manifestanţii au cerut modificarea unei hotărîri de Guvern din 12 august 2015, prin care a fost interzisă vânătoarea păsărilor acvatice, a iepurelui de câmp şi a altor specii de animale din motivul reducerii populaţiilor acestora. Preşedintele Consiliului republican al Societăţii Vînătorilor şi Pescarilor, Oleg Ciocoi, a adus învinuiri actualei conduceri a ministerului precum că ar „manipula cifrele” cu care se operează în elucidarea problemei vânătorilor. „Nu trebuie să confundaţi vânătorii cu braconierii. Până a ajunge să-şi revendice drepturile, vânătorii mai au şi obligaţia de a îngriji animalele şi păsările, prin urmare cunosc mai bine starea de lucruri”, a spus Ciocoi.

Ce credeți despre filmulețul de mai jos? Se comportă personajele ca niște vânători cu bun-simț sau ca nișe braconieri?

Timpul.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *