Internațional

VIDEO/ Cutremur puternic în Afganistan.  Cel puţin 950 de oameni și-au pierdut viața

Miercuri, un cutremur cu magnitudinea 6,1 a zguduit mai multe zone dens populate din Afganistan şi Pakistan, conform Institutului American de Geofizică (USGS). Cel puțin 950 de oameni au murit și se înregistrează sute de răniți, potrivit autorităților din Afganistan, citate de BBC.

Cel puțin 950 de oameni au murit în urmă, iar alte 600 sunt răniți în urma cutremurului din Afganistan. Autoritățile sunt îngrijorați că bilanțul ar putea să crească, potrivit Reuters.

„Numărul morților va crește probabil, deoarece unele sate se află în zone izolate din munți și va dura ceva timp până vom primi detalii”, a declarat un oficial al Ministerului de Interne, Salahuddin Ayubi.

Presa afgană a publicat imagini cu case dărâmate și trupuri învelite în pături, întinse pe pământ.
Au fost trimise elicoptere pentru a ajunge la răniți și pentru a duce provizii medicale și alimente în zonele afectate, a spus Ayubi.

Majoritatea deceselor confirmate au fost înregistrate în provincia Paktika. Alte decese au fost raportate în provinciile estice Nangarhar şi Khost.

Totodată, pe rețelele sociale au început să apară fotografii cu clădiri distruse și cu oameni răniți în urma cutremurului.

Seismul s-a produs la o distanţă de aproximativ 44 kilometri de oraşul Khost, în sud-estul Afganistanului, la o adâncime de 51 de kilometri, potrivit USGS.

Nu au fost raportate pagube sau decese în Pakistan imediat după producerea seismului.

Cutremurul a fost resimţit pe o rază de aproximativ 500 de kilometri de aproximativ 119 milioane de locuitori din Pakistan, Afganistan şi India, a precizat Centrul Seismologic Euro-Mediteranean (EMSC) într-un mesaj pe Twitter.

De asemenea, seismul a fost resimţit și în capitala Afganistanului, Kabul, precum şi în capitala Pakistanului, Islamabad, conform relatărilor martorilor postate pe site-ul EMSC şi pe Twitter.

„Şocuri puternice şi lungi”, a scris pe site-ul EMSC un martor de la Kabul. „A fost puternic”, a scris un alt martor din Peshawar, în nord-vestul Pakistanului.

Sursa: Digi24.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *