Actualitate

VIDEO/ Doi moldoveni, cercetați penal pentru deținerea și folosirea actelor falsificate

Potrivit serviciului de presă al Inspectoratului General al Poliției de Frontieră, în primul caz, un bărbat de 24 de ani a prezentat un permis de conducere, care ar fi fost eliberat de autoritățile ucrainene, scrie deschide.md.

Din primle cercetări a polițiștilor s-a stabilit că permisul este unul falsificat. Acest lucru a fost confirmat de tânărul care nu a ezitat să informeze că permisul i-a fost făcut cadou de la un verișor din Ucraina.

În cel de-al doilea caz, un bărbat de 39 de ani, originar din satul Pelinia, s-a prezentat la punctul de trecere a frontierei, iar în urma oferirii actelor pentru controlul de rigoare s-a stabilit că permisul de conducerea a acestuia, emis de către autoritățile din România, este fals.

În cadrul audierilor, șoferul a recunoscut că a apelat la serviciile unei persoane terțe, identificată pe rețelele de socializare. Cel din urmă l-ar fi înscris la o școală auto și ulterior i-a oferit acest permis, achitând pentru servicii 500 de euro. Cetățeanul și-a putut continua călătoria doar după ce a prezentat permisul moldovenesc, care era unul autentic.

În ambele cazuri a fost pornită o anchetă în vederea elucidării circumstanțelor și luării măsurilor ce se impun.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *