Actualitate

VIDEO/ Doi moldoveni, cercetați penal pentru deținerea și folosirea actelor falsificate

Potrivit serviciului de presă al Inspectoratului General al Poliției de Frontieră, în primul caz, un bărbat de 24 de ani a prezentat un permis de conducere, care ar fi fost eliberat de autoritățile ucrainene, scrie deschide.md.

Din primle cercetări a polițiștilor s-a stabilit că permisul este unul falsificat. Acest lucru a fost confirmat de tânărul care nu a ezitat să informeze că permisul i-a fost făcut cadou de la un verișor din Ucraina.

În cel de-al doilea caz, un bărbat de 39 de ani, originar din satul Pelinia, s-a prezentat la punctul de trecere a frontierei, iar în urma oferirii actelor pentru controlul de rigoare s-a stabilit că permisul de conducerea a acestuia, emis de către autoritățile din România, este fals.

În cadrul audierilor, șoferul a recunoscut că a apelat la serviciile unei persoane terțe, identificată pe rețelele de socializare. Cel din urmă l-ar fi înscris la o școală auto și ulterior i-a oferit acest permis, achitând pentru servicii 500 de euro. Cetățeanul și-a putut continua călătoria doar după ce a prezentat permisul moldovenesc, care era unul autentic.

loading...

În ambele cazuri a fost pornită o anchetă în vederea elucidării circumstanțelor și luării măsurilor ce se impun.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.