Actualitate

VIDEO/ Escrocherii cu carduri bancare: Două persoane au fost reținute

Așadar, ofițerii secției de investigație și urmărire penală din cadrul Direcției de Poliție de comun cu procurorii Procuraturii mun. Chișinău, în urma complexului de măsuri desfășurate au reținut doi tineri care fac parte din grupul infracțional specializat în sustragerea mijloacelor financiare de pe cardurile bancare a cetățenilor.

 
Suspecții s-au dovedit a fi cu vârstele de 21 de ani și 23 ani.

Schema infracțională a suspecților era bine pusă la punct fiecare avea rolul său bine determinat: aceștia apelau cetățenii printr-o și se prezentau drept angajați ai băncii, iar sub pretextul să îi apere de o fraudă, câștigau în acest fel încrederea posesorului de card, care, îi dictează datele și codurile la telefon, astfel oferindu-le escrocilor posibilitatea să le sustragă mijloacele financiare de pe carduri.

După sustragerea banilor de pe cardurile bancare a cetățenilor, suspecții le transferau pe conturile lor, ulterior la bancomat extrăgeau banii. În cadrul investigațiilor s-a stabilit că, infracțiunile erau coordonate de membrii grupului infracțional din locurile de detenție.

Indivizii pe parcursul anului 2020 până în luna februarie 2021, au săvârșit peste 80 de extrageri de pe conturile bancare a cetățenilor.

Tânărul de 21 de a fost plasat în arest pentru 30 de zile iar cel de 23 de ani, reținut pentru 72 de ore în Izolatorul de detenție al Direcției de poliție a mun. Chișinău.

Conform legislației penale în vigoare aceștia riscă de la 8 la 15 ani de închisoare. Procurorii și polițiștii continuă acțiunile de urmărire penală și măsurile speciale de investigație pentru documentarea, stabilirea și tragerea la răspundere a tuturor celor implicați în activitatea infracțională.

Sursa: echipa.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *