Social

VIDEO / Explozia de la IALOVENI. Geniștii au găsit 10 proiectile unde cei doi MINORI au detonat o bombă

Într-un comunicat de presă, Ministerul Apărării anunță că în data de 22 aprilie, la fața locului s-au deplasat geniștii care au început verificările în zonă. În urma cercetării a 2hectare și jumătate de teren, echipa de geniști ai Batalionului „Codru”, a depistat 10 proiectile de artilerie de calibru 76 mm, un proiectil de calibru 37 mm, precum și 9 focoase. Toate munițiile erau de producție sovietică și germană, din perioada celui de-al Doilea Război Mondial. Acestea au fost neutralizate într-un loc special amenajat, în condiții de maximă securitate.

  

Amintim că în după-amiaza de 21 aprilie, doi minori de 13 și, respective 14 ani ar fi detonat un obuz în preajma gării de tren din satul Bălțați. Explozia a fost auzită în tot satul. Imediat, la fața locului a fost chemată o ambulanță, iar băieții au fost duși la centrul mamei și a copilului din Chișinău.

Potrivit medicilor, starea lor este gravă, aceștia au suferit mai multe răni la mâini și picioare. Potrivit ministerului apărării, din 1992 şi până în prezent, 24 de persoane, dintre care șase copii au decedat, iar alte 29 au fost rănite după ce au explodat diverse muniții. 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *