Actualitate

VIDEO/ Fostul procuror despre „beția colectivă” de la ATTICO: „Chiar așa ne socot de proști?”

Iresponsabilitatea organelor de drept, dar și a administrației localului ar fi fost la un pas de a se solda cu urmări tragice, după ce petrecăreții ar fi început să se sufoce în interior.

Anterior, conform unor surse, că la petrecere ar fi fost prezenți mai mulți procurori, judecători, dar și ofițeri CNA. Ulterior, în cadrul unui briefing de presă, șeful IGP, Iurie Podarilov, a confirmat informația despre incidentul de la clubul ATTICO, însă, acesta a precizat că în local nu s-ar fi aflat procurori și ofițeri ai CNA.

La fel, atât PG, cât și CNA au declarat că printre vizitatorii localului nu au fost identificați angajați ai instituțiilor.

La rândul său, Ivan Diacov, fostul șef al Procuraturii municipale Chișinău, este de o altă părere și declară ferm că la acea ”beție colectivă” ar fi participat mai multe persoane influiente, iar pe acest caz, autoritățile ar închis ochii.

„Dacă a fost comună, asta-tragic(…) În cazul dat, a fost. Ce a fost eu nu știu, dar a fost. Iată beția ceea li s-a iertat, asta-i doamne ferește. Eu nu am vrut că pe dânșii să-i aresteze, dar trebuia să fie puși la punct, trebuia să li se spuie că nu se poate așa. Chiar așa ne socot de proști? A venit ”spețnazul”, au venit forțe speciale, din filmulețul ăla se vedea că erau mulți. Desigur că acolo erau persoane influente, foarte influente și au dus tratative cu alte persoane, nu mai puțin influente”, a dezvăluit Ivan Diacov.

La fel, acesta se arată convins că toate cele întâmplate la clubul ATTICO, vor ieși într-o bună zi la suprafață și se vor da numele persoanelor participante.

„A fost o chestie foarte urâtă, dar cum o ascuns e și mai urât. Treaba asta, mai devreme sau mai târziu va ieși la suprafață(…) Dacă oamenii ceea care au pus capacul la întrebarea asta, cred că ea așa și o să se mureze acolo și o să fie, eu ca profesionist socot că ei se greșesc. Mai bine spuneau acum ți într-un fel pedepsit unul, doi, luau niște măsuri”, a mai spus Diacov.

Precizăm că, conform unor surse, la ATTICO ar fi avut loc un banchet organizat cu ocazia Zilei lucrătorului Procuraturii, mesele fiind rezervate cu o lună înainte. Când au intrat oamenii legii să verifice dacă clubul respectă restricțiile impuse de CNESP, prin care a fost interzisă activitatea localurilor de agrement după ora 22:00 și petrecerile cu un număr mare de persoane, în local s-ar fi aflat mai mulți procurori și judecători, dar aceștia fie au părăsit sala înainte să descindă Poliția, fie nu au fost trecuți în listă, pentru a evita un mare scandal și a mușamaliza mai ușor cazul.

Sursa: sinteza.org

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *