Actualitate

VIDEO/ Gavrilița, după ce Platforma DA a cerut anchetă penală pe cazul Uzinei Metalurgice din Râbnița: „Este un fals și dacă sunt dovezi, rog pe toți să le prezinte”

„Este un fals despre interesul unor membri ai Guvernului, dacă sunt dovezi eu îi rog pe toți să le prezinte Guvernului și mie personal. Această presupunere este una falsă. Scrisoarea pentru Comisia Europeană detaliază care este legislația națională aplicabilă în cazul importului anumitor deșeuri. Regimul de export din UE spre piața RM este un lucru, iar regimul de import este deja o politică care este controlată de RM. Acest import încă nu are loc și această scrisoare trebuie să treacă o perioadă de decizii interne în cadrul UE. Noi considerăm că pârghiile de influență sunt aici și nu trebuie să punem țara într-o listă care ne dezavantajează ca țară”, a spus prim-ministra.

O declarație a Nataliei Gavrilița, a ajuns subiect de dispută. Asociația Promo-LEX a declarat că „regretă declarația prim-Ministrei Natalia Gavrilița privind presupusul interes al Republicii Moldova în reluarea importului de fier vechi pentru uzina metalurgică din Râbnița în condițiile evitării abordării problemelor și a cazurilor grave de încălcare a drepturilor omului în regiunea transnistreană”.

Ulterior, prim-ministra, a venit cu reacții la acuzațiile.

„Declarația că Guvernul nu acționează pentru protejarea drepturilor omului pe teritoriul controlat de autoritățile de la Tiraspol nu corespunde adevărului. Subiectul se află în permanență pe agenda Cabinetului de miniștri și, în special, a Biroului politici de reintegrare”, a declarat Gavrilița.

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a spus că includerea Republicii Moldova pe o listă neagră din cauza activității unei întreprinderi din stânga Nistrului „nu este corectă”.

„Problema cu această uzină trebuie rezolvată, dar nu incluzând țara în lista neagră a Uniunii Europene”, a spus Sandu.

La subiect, s-a expus și ministerul Mediului.

Platforma DA cere pornirea unei anchete penale cu identificarea demnitarilor de la Guvern care au lobat interesele Uzinei Metalurgice din Râbnița și retragerea solicitării către UE privind ridicarea restricțiilor de export a deșeurilor metalice în Republica Moldova.

Sursa: unimedia.info

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *