CSI / Rusia

VIDEO. Ideologul lui Putin, primul discurs de la înmormântarea fiicei sale: Rusia se confruntă în Ucraina cu diavolul în timp ce ea luptă de partea Arhanghelului Mihail

Aleksandr Dughin, considerat unul dintre ideologii principali ai lui Vladimir Putin, a declarat în primul său discurs susținut după înmormântarea fiicei sale, Daria Dughina, că Rusia se confruntă în Ucraina cu diavolul în timp ce ea luptă de partea Arhanghelului Mihail.

„Suntem într-un război foarte, foarte real. Acesta nu este doar un război al oamenilor, ci și unul al spiritului. Acest lucru este foarte important. Putem spune că vedem o confruntare orizontală între armata noastră și oponenții noștri. Suntem împotriva NATO. Bineînțeles, nu suntem împotriva sa, nici măcar Ucraina nu are nimic de spus despre asta”, a declarat Dughin.

„Dar există o altă măsură, una verticală, a acestui război. Acesta este un război al raiului împotriva iadului. Acesta este un război al războinicilor angelici. Acesta este un război al vasalilor Arhanghelului Mihail împotriva diavolului. Iar această măsurătoare verticală este o ideologie, o idee, un spirit pe care acest război îl dezvăluie, fiind principalul său susținut”, continuă el.

Aleksandr Dughin amintește apoi de discursul susținut de Vladimir Putin pe 30 septembrie, când a proclamat anexarea teritoriilor ucrainene ocupate, afirmând că președintele rus a vorbit despre „natura satanică a civilizației occidentale”.

„Iar aceasta nu este o metaforă”, subliniază ideologul lui Putin. „Așadar avem astăzi două idei, două războaie față în față, fiindcă îngerii sunt spirite și minți. Îngeri și demoni. Iar câmpul de luptă este Ucraina, pe de-o parte. Noi suntem Sfânta Rusie, după cum spune Sfânta Patriarhie. Iar împotriva noastră sunt forțele lumii, de un rău istoric și absolut”, mai spune el.

„Prin urmare vorbim din ce în ce mai mult despre Armaghedon, sfârșitul vremurilor și Apocalipsă. Toate acestea se întâmplă în fața ochilor noștri”, afirmă acesta în discursul pe care l-a susținut în urmă cu o zi la Consiliul Mondial al Rușilor, un eveniment organizat anual de Biserica Ortodoxă Rusă.

În cadrul aceluiași eveniment au mai vorbit oligarhul ultranaționalist Konstantin Malofeev, un apropiat al lui Dughin care a finanțat separatiștii din estul Ucrainei, ministrul rus al Educației Serghei Kravțov, șeful așa-zisei Republici Populare Donețk, Leonid Sluțki, și președintele Partidului Comunist Rus, Ghennadi Ziuganov.

Ce a spus Aleksandr Dughin la înmormântarea fiicei sale

În ultimul său discurs susținut înainte de cel de ieri, ideologul rus a vorbit la catafalcul fiicei sale, înmormântată pe 23 august după ce murise cu câteva zile înainte în explozia unei mașini-capcană despre care se credea la momentul respectiv că l-ar fi vizat pe Dughin.

„Când ea a fost un copil, aproape că primele ei cuvinte, pe care bineînțeles că noi am învățat-o, au fost ”Rusia”, ”statul nostru măreț”, ”nația noastră”, ”imperiul nostru””, a declarat ideologul rus la funeraliile Dariei Dughina la care au participat mai mulți oficiali de la Moscova și oameni de afaceri apropiați de Kremlin și Biserica Ortodoxă Rusă.

De asemenea, Dughin a spus că fiica sa ar fi vrut ca oamenii „să ne apere credința, ortodoxismul nostru, să iubească poporul nostru rus”.

„Oamenii care luptă împotriva noastră nu înțeleg că poporul rus nu este format doar din cei care sunt în viață acum. Ci este alcătuit din cei care au trăit înaintea noastră și vor trăi și după aceea. Iar noi vom deveni mai puternici cu sângele martirilor noștri. Și datorită sfârșitului prematur al dragei noastre iubite Dasha vom fi cu siguranță victorioși în acest război”, a spus și Malofeiev, un prieten apropiat al familiei.

Rusia susține că Ucraina ar fi asasinat-o pe Daria Dughina

A doua zi după asasinarea fiicei lui Dughin, Serviciul Federal de Securitate al Rusiei, temutul FSB, a anunțat că a identificat persoana responsabilă de moartea acesteia, transmite Hotnews.

FSB a susținut că atacul a fost comis de o Natalia Vovk, o ucraineancă născută în 1979 care a venit cu fiica ei minoră în Rusia și a petrecut o lună pregătind atacul, închiriind un apartament în același bloc de locuințe și cercetând stilul de viață al lui Dughina.

Agenții de informație ruși susțin că asasina a participat la un eveniment în afara Moscovei, la care se aflau și Dughina și tatăl ei, înainte de a efectua o „explozie controlată” a mașinii în care se afla aceasta și de a fugi din Rusia în Estonia.

Guvernul de la Tallinn a respins imediat această versiune a evenimentelor.

Ulterior, pe 29 august, FSB a anunțat că a identificat un al doilea asasin, Tsyganenko Bogdan Petrovici, un cetățean al Ucrainei despre care spune că s-a ocupat de obținerea unor plăcuțe de înmatriculare și documente false în numele unui cetățean real al Republicii Kazahstan și, împreună cu Vovk, a asamblat un dispozitiv exploziv improvizat într-un garaj închiriat din sud-vestul Moscovei.

Menținăm că Ucraina a negat orice legătură cu asasinarea Dariei Dughina, afirmând că aceasta a fost organizată de serviciile secrete rusești. Mai mulți cunoscuți analiști și experți străini au exprimat puncte de vedere asemănătoare.

Într-un articol publicat la începutul lunii februarie, jurnaliștii de la The New York Times afirmă că agențiile de informații ale SUA cred că părți din guvernul ucrainean au autorizat atacul cu bombă care a ucis-o pe Daria Dughina.

Oficialii citați sub condiția anonimității de NYT afirmă că Statele Unite nu au luat parte la atac, fie prin furnizarea de informații sau altceva, șă nu au avut cunoștiințe de operațiune înainte de punerea în aplicare.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *