Actualitate

VIDEO/ În timp ce Marina Tauber cere compensații la gaz pentru cetățeni, Igor Grosu cere scoaterea imunității și arestarea lui Șor

Printr-un briefing de presă, Marina Tauber, accentua că de compensații pentru gazele naturale și energia termică trebuie să beneficieze toți consumatorii casnici, indiferent de statutul social, și nu doar anumite pături sociale, mai exact, persoanele vulnerabile, așa cum anunțase anterior premierul Natalia Gavrilița. În caz contrar, țara și cetățenii vor fi aduși la colaps, a precizat Marina Tauber.

Aceasta a mai menționat în același briefing că dincolo de atitudinea discriminatorie în raport cu propriii cetățeni, compensarea cheltuielilor pentru facturi, conform criteriilor anunțate de Guvern, presupune multă birocrație și efort din partea oamenilor.

Inițiativa legislativă a Partidului „ȘOR” nu a fost, însă, inclusă pe ordinea de zi a următoarei ședinței a legislativului.

După refuzul celor din PAS de-a sări în ajutorul cetățenilor, Ilan Șor, președintele partidului „ȘOR” a criticat dur guvernarea PAS, acuzând-o de faptul că a admis creșterea de 2,5 ori a prețului pentru gazele naturale, dar mai ales că a respins fără motiv proiectul înaintat de fracțiunea sa privind compensarea integrală a diferenței de tarif, pentru toți consumatorii.

„Acest fapt va lovi cumplit în majoritatea copleșitoare a cetățenilor noștri, mai ales în sezonul rece, deoarece doar căldura va costa practic jumătate din venitul mediu lunar. Și dacă ar fi doar asta. Dar nu, acesta e abia începutul adevăratelor scumpiri. Ieri, au apărut primele informații cu privire la noul preț al energiei electrice pe care îl vor achita consumatorii. Iar cifrele care se vehiculează deja vorbesc despre o majorare triplă a costului pentru un kilowatt/oră. Faceți un calcul simplu. Adică un om cu venituri medii, care primește în jur de 8000 de lei pe lună, va achita, numai pentru curent și căldură mai mult de jumătate din salariu”, menționa Ilan Șor.

Ulterior, fracțiunea parlamentară a Partidul „ȘOR” a insistat de nenumărate ori ca statul să compenseze de două ori mai mult facturile pentru gazele naturale și energia termică, utilizate de către toți consumatorii casnici, iar un amendament în acest sens a fost depus și de către deputatul formațiunii Vadim Fotescu, în Parlament, la proiectul de lege privind compensarea cheltuielilor pentru gaze, elaborat de Guvern, dar care a fost respins de majoritatea parlamentară a PAS.

   

În timp ce Marina Tauber și întreaga echipă a Partidului „ȘOR” au cerut compensații la gaz pentru cetățeni, Președintele Parlamentului și liderul interimar al PAS, Igor Grosu, a cerut scoaterea imunității și arestarea lui Ilan Șor.

Anterior, Procuratura Generală a solicitat ridicarea imunității deputatului Ilan Șor. Cererile au fost depuse la Parlament și citite de speakerul Igor Grosu.

Imediat după aceasta, deputații fracțiunii parlamentare Partidul „ȘOR” au declarat într-un briefing de presă că decizia procurorului general interimar, Dumitru Robu, de a cere ridicarea imunității deputatului Ilan Șor este „un spectacol ieftin și de prost gust”.

Deputații fracțiunii spun că aceste acțiuni au o tentă politică și se efectuează la ordinele Maiei Sandu.

Sursa: sinteza.org

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *