Actualitate

VIDEO/ Incendiu puternic în apropiere de Leușeni: Aproximativ 100 de hectare au fost distruse

În timpul misiunii de supraveghere a frontierei de stat, o patrulă mobilă a Sectorului Poliției de Frontieră Leușeni a văzut un incendiu de vegetație de mari proporții. Vâlvătaia se manifesta de-a lungul traseului Chișinău – Leușeni și se propaga cu repeziciune.

Apelul la Serviciul 112 a fost recepționat la ora 20:23. Potrivit informațiilor recepționate, o suprafață extinsă de teren a fost cuprinsă de flăcări. La fața locului pentru lichidarea arderii au fost îndreptate două echipe de pompieri.

Salvatorii au reușit lichidarea incendiului de vegetație uscată la ora 00:42. În urma arderii nu au fost raportate victime, iar focul a nimicit 100 de hectare de teren.

Conform IGSU, în ultimele 24 de ore pompierii au lichidat 210 focare de ardere de vegetație uscată, fiind distruse 1190 de hectare de teren. De la începutul anului au fost înregistrate peste 6000 de intervenții la lichidarea focarelor de ardere de iarba uscată, în urma cărora au fost compromise de foc 43.730 de hectare de teren.

În contextul prevenirii incendiilor cu caracter natural, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență atenționează repetat populația despre riscul nerespectării regulilor anti incendiare în condiții de umiditate redusă și vânt.

Focarele de ardere se pot extinde cu repeziciune și se pot transforma în incendii de proporții, afectând spații forestiere, terenuri agricole, precum și sectorul locativ. Pompierii îndeamnă cetățenii să nu aprindă gunoiul, vegetația uscată, dar și să fie foarte prudenți la utilizarea focului deschis.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.