Actualitate

VIDEO/ Inundații de proporții în România: Oameni evacuați din case, copaci și stâlpi de electricitate puși la pământ

Duminică,12 decembrie, apele au făcut prăpăd în România. Fenomenele meteo s-au dezlănțuit chiar înainte de Crăciun, soldându-se chiar cu victime umane. Autoritățile au intervenit în mai multe zone din România, pentru a evacua cetățenii.

Râul Dâmbovița a ieșit din matcă

S-a întâmplat în Târgoviște, în comuna Cojasca, în comuna I.L. Caragiale și în comuna Bărbulețu din Dâmbovița. Echipajele de pompieri au intervenit pentru evacuarea apei din trei curți ale cetățenilor și un beci, toate fiind inundate de apele agresive din regiune.

„Ca urmare a precipitaţiilor abundente, râul Dâmboviţa a iesit din matcă pe raza localităţii Gheboieni şi a inundat un teren de sport, trei grădini şi DJ 702B pe o distanta de circa 200 de metri. În acest caz, pompierii au intervenit pentru degajarea unui autoturism care a intrat în şanţ şi au evacuat două persoane din acesta, care nu necesită îngrijiri medicale” informează, duminică după amiază, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Dâmboviţa. 

Inundațiile au făcut prăpăd! Un bărbat a murit

Din nefericire, în urma fenomenelor meteo de duminică, un bărbat în vârstă de 35 de ani a murit, după ce a căzut în râul Dâmbovița de pe Podul Ciurel din Capitală.

„În jurul orei 10:35, Brigada Rutieră a fost sesizată prin apel 112 cu privire la producerea unui accident rutier în zona Podului Ciurel. Din primele date, conducătorul unui autovehicul, care se deplasa pe Șos. Virtuții, a părăsit partea carosabilă și a plonjat cu autovehiculul în râul Dâmbovița. Din autovehicul a fost extrasă o persoană în stare de inconștiență”, a transmis Brigada Rutieră din Capitală.

Echipajele SMURD au recuperat trupul victimei și au încercat resuscitarea acesteia timp de 45 de minute. Ulterior, bărbatul a fost transferat la o instituție medicală, însă a decedat imediat după ce a ajuns la camera de gardă.

Avertizări hidrologice valabile până luni, 13 decembrie

Avertizarea hidrologică pentru râurile Dâmbovița și Ialomița, din județul Dâmbovița, este în vigoare până luni, 13 decembrie, la ora 24.00.

Specialiștii au lansat alarme cu privire la scurgeri importante pe versanţi, torenţi şi pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri pe unele râuri din bazinele hidrografice menţionate, cu depăşiri ale cotelor de apărare.

Copaci şi stâlpi de electricitate rupţi în Valea Prahovei

De asemenea, Valea Prahovei a fost și ea afectată, în noaptea de sâmbătă spre duminică, de inundații. Pompierii au intervenit pentru evacuarea apei din locuințe. Copaci și stâlpi de electricitate din mai multe municipii au fost puși la pământ de rafalele puternice de vânt. Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Prahova a anunțat că organele abilitate au intervenit la Buşteni, Azuga şi Breaza, precum și la Comarnic.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *