Actualitate

VIDEO/ Litvinenco nu cunoaște cum se descifrează – PCCOCS: „Toată lumea cunoaște”

În timp ce acesta își exprima gândurile la subiectul privind extrădarea, reținerea și darea în căutare internațională a politicienilor fugari din Republica Moldova, exemplul cu Gheorghe Cavcaliuc, la un moment dat, Livtinenco nu a fost în stare să pronunțe descifrarea exactă a denumirii procuraturii specializate PCCOCS – Procuratura pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale, menționând că toată lumear știe descifrarea exactă și nu ar fi nevoie să o mai spună și el.

„Dacă vorbim de INTERPOL, deci localizarea și solicitarea de extrădare fie prin intermediul comisiilor rogatorii când se fac solicitări direct către instituțiile omoloage. Eu nu cunosc mai mult decât este în spațiul public, am văzut că s-a anunțat astăzi că se inițiază comisii rogatorii în privința lui Cavcaliuc, a fost comunicatul PCCOCS – al Procuraturii pentru Combaterea Crimei Organizate și…PCCOCS, toată lumea cunoaște”, a spus Sergiu Litvinenco.

Precizăm că gafa săvârșită de ministrul Litvinenco, nu reprezintă unica ieșire nereușită a reprezentanților executivului condus de Natalia Gavriliță. Mai exact, la finele anului trecut, așa-zisul Ministru al Sănătății, Ala Nemerenco, a încurcat noua tulpină a COVID-19, numindu-l MICRON în loc de OMICRON.

Mai mult, dacă inițial a părut ca o greșeală de exprimare, valul ”MICRON” a fost repetat de câteva ori de către actualul Ministrul al Sănătății.

„Noi avem prognoza realizată pentru următoarele 6 luni, încă de când eram în valul precedent, cel care a avut loc acum recent. Ea este prognozată pentru februarie-martie, ar putea să vină mai devreme având în vedere contagiozitatea foarte înaltă a tulpinii Micron. Luând în considerare că noi avem o mobilitate foarte mare a moldovenilor, iar circulația spre casă va fi destul de înaltă și ar trebui doar să transpunem scenariul vechi (…) Acum parcă am călca exact în același ”caloș” și putem să ne așteptăm că în curând va apărea și la noi varianta ”Micron””, a comentat Ala Nemerenco în cadrul emisiunii ”Moldova în Direct”.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *