CSI / Rusia

VIDEO. Lukașenko îl consolează pe Putin, disperat că rușii fug din Rusia și mobilizare: „Lasă-i să fugă. Aceștia vor veni, dar trebuie să ne gândim ce decizie să luăm în privința lor”

Aleksandr Lukașenko îl consolează pe Putin pentru dezamăgirea de a-și vedea poporul fugind peste hotare pentru a nu participa la mobilizare, anunțată la 21 septembrie.

„Bine, să zicem că au fugit 30.000, 50.000, dar dacă ei ar fi rămas aici i-am mai fi putut considera oamenii noștri? Lasă-i să fugă, eu nu știu cum vă raportați dumneavoastră la asta, dar eu nu prea mi-am făcut griji în 2020, când câteva mii au plecat. Acum aceștia se roagă să vină înapoi. Marea majoritate se roagă să-i luăm înapoi. Și aceștia vor veni, doar trebuie să ne gândim ce decizie să luăm în privința lor și ce să facem cu ei. Fie vin aici, fie se hrănesc acolo”, îi spune Lukașenko lui Putin.

Menționăm că chemarea rușilor la război a declanșat o cursă a fugii dincolo de granițele federației. La aproape o săptămână de la decretul dat de Putin, peste 260.000 de ruși au părăsit țara.

Cei mai mulți, prin punctele de frontieră cu Finlanda, în vest, dar și cu Georgia, în sud.

Coloane uriașe de vehicule blochează sensul de ieșire din Rusia. Oamenii așteaptă ore în șir, doar pentru a scăpa de mobilizarea văzută ca o trimitere la moarte.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *