Actualitate

VIDEO/ Luna martie este ultima când Guvernul alocă compensații la gazele naturale. Marcel Spătari confirmă

Potrivit lui Spatari, abia în următoarea perioadă rece a anului, ajutor de la guvern vor primi doar familiile vulnerabile care vor trebui să depună o cerere ce va conține descrierea profilului persoanelor, dar și a gospodăriei, exact ca și în cazul ajutoarelor sociale.

„Nu trebuie să-i mulțumiți guvernului. Compensațiile la gaze naturale sunt un lucru normal, într-o societate normală, atunci când există astfel de creșteri anormale ale prețurilor(…) Mecanismul este pentru perioada în care factura la încălzire este extraordinar de dureroasă pentru familie, e normal. Ne ajustăm și pregătim un nou mecanism de a ajuta familiile vulnerabile din punct de vedere energetic. Ce înseamnă asta? Până acum, în această iarnă, pentru că a trebuit să reacționăm foarte rapid și nu avem instrumentele disponibile, am compensat tuturor – care a fost o idee bună pentru că la această creștere a prețurilor, peste 90 la sută din populație era afectată și putea fi considerată vulnerabilă pentru că era atât de mare creșterea prețurilor”, a spus Spatari în cadrul unei emisiuni de la N4.

În cazul facturilor pentru energia electrică, ministrul PAS a ținut să menționeze că o există o sarcină de elaborare a unui mecanism de oferire a compensațiilor și în cazul dat, care însă va fi unul mult mai simplu.

Vă amintim că, luna martie încheie perioada de compensare de către Guvern a facturilor la consumul de gaz natural și energia termică, achitate de cetățeni.

Potrivit legii votată de Parlament la 25 noiembrie 2021, compensarea diferenței de preț în urma majorării prețurilor reglementate pentru furnizarea gazelor naturale în contextul obligației de serviciu public se acordă pe parcursul perioadei rece a anului, adică lunile noiembrie-martie.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *