Social

VIDEO. Ministrul Apărării de la Londra, vizită în premieră la Chișinău

Ministrul Forțelor Armate ale Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, James Heappey, efectuează, în premieră, o vizită oficială în Republica Moldova, transmite Ziarul Național.

Oficialul britanic a fost întâmpinat de către ministrul Apărării în exercițiu, Anatolie Nosatîi, cei doi oficiali purtând discuții despre cooperarea bilaterală în domeniul militar dintre cele două state și perspectivele intensificării acesteia, reforma derulată în Armata Națională, precum și despre situația de securitate din regiune.

De asemenea, ministrul Nosatîi a menționat, în cadrul întrevederii, că Regatul Unit reprezintă pentru Republica Moldova „un important și credibil partener strategic” de la stabilirea primelor relațiilor diplomatice, prin sprijinul acordat la implementarea democratică a reformelor în republica noastră.

De asemenea, Anatolie Nosatîi a subliniat asistența substanțială oferită de partea britanică la consolidarea parteneriatelor dintre Republica Moldova și organizațiile internaționale și a mulțumit Regatului Unit pentru expertiză și oportunitățile de instruire pentru efectivul Armatei Naționale în instituțiile britanice de profil, dar și pentru susținerea oferită în contextul realizării Programului de Dezvoltare Profesională (PDP) și Inițiativei de Consolidare a Capacităților de Apărare (DCBI).

La rândul său, James Heappey a declarat că Guvernul britanic va continua să susțină Armata Naţională în realizarea obiectivului de transformare în conformitate cu standardele occidentale, transmite Ministerul Apărării.

De menționat că, la Chișinău, ministrul de stat al Forțelor Armate ale Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, James Heappey, are planificate întrevederi cu mai mulți reprezentanți ai Guvernului Republicii Moldova.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *