Actualitate

VIDEO | Momente de groază pentru o femeie, fugărită de o ursoaică cu pui, în Sinaia. Cum a scăpat în ultima clipă

O femeie a scăpat la limită din ghearele unei ursoaice care a alergat-o pe o alee din centrul stațiunii Sinaia, în seara zilei de 27 octombrie, până ce femeia a reușit să intre în ultima clipă în curtea unei case, informează ziare.com.

Întreaga scenă a fost surprinsă de o cameră de supraveghere, iar din imagini se vede că și alte două persoane au fost în pericol cu doar câteva secunde înainte ca tânăra să fie atacată.

Atacul ursoaicei însoțite de un pui, care pare să aibă cel puțin un an, s-a petrecut în seara zilei de 27 octombrie, în jurul orelor 22.00. Trei persoane, un bărbat și două femei, se întorceau atunci acasă, urcând liniștite pe treptele care duc până în dreptul porții.

Intră toți în casă, iar la câteva secunde o tânără iese din nou din curte și încearcă să coboare pe aleea care duce spre centrul stațiunii Sinaia. În scurt timp, se întoarce alergând, împiedicându-se pe scări, urmată îndeaproape de doi urși. Femeia se chinuie să blocheze poarta, nu mai nimerește zăvorul, împinge grilajul cu piciorul, pentru ca în cele din urmă să se retragă în casă.

Ursoaica și puiul ei se opresc în fața gardului din fier, se ridică pe labele din spate, dar renunță să continue atacul, împiedicați de gardul metalic. Animalele se retrag și își continuă drumul spre centrul localității.

Episodul surprins de camerele de luat vederi nu este singular în Sinaia. Autoritățile locale susțin că aproape că nu este seară fără ca urșii să coboare din pădure în oraș. Au ajuns chiar și în curtea primăriei, în curtea clădirii unde funcționează Serviciul de Ambulanță, pe DN1, în stații de autobuz, în parcul central, în cartierele de blocuri, în parcări. Urșii au fost surprinși chiar și traversând strada pe trecerea de pietoni sau urmărind trenulețul turistic care urcă din centru către Cota 1400.

De un an și jumătate numărul urșilor s-a triplat în zona Sinaia, avertizează primarul stațiunii, Vlad Oprea. Acesta a declarat că deși există o ordonanță de urgență care permite intervenția imediată în caz de atac al urșilor, aceasta este foarte greu de aplicat. În primul rând procedura prevede existența unui medic veterinar care să participe la excluderea urșilor din comunitate, iar până la această oră autoritățile sinăiene nu au găsit unul dispus să intervină.

Pe de altă parte, există o altă problemă cu care se confruntă autoritățile care administrează localitățile unde atacă urșii. Animalele nu au elemente de identificare, iar tranchilizarea lor, respectiv excluderea se poate face doar ”pe ghicite”. În plus, ordonanța prevede excluderea urșilor în momentul atacului, o intervenție extrem de periculoasă având în vedere că la Sinaia de exemplu, urșii atacă în centrul stațiunii, în mijlocul cartierelor de case.

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *