Actualitate

VIDEO/ Nemerenco continuă să calce prin „străchini”. Medicii luptă cu tulpina ”Omicron”, ministra Sănătății luptă cu ”Micron”

Dacă inițial a părut un lapsus ori o greșeală de exprimare, valul ”MICRON” a fost repetat de câteva ori de către actualul Ministrul al Sănătății.

 
”Noi avem prognoza realizată pentru următoarele 6 luni, încă de când eram în valul precedent, cel care a avut loc acum recent. Ea este prognozată pentru februarie-martie, ar putea să vină mai devreme având în vedere contagiozitatea foarte înaltă a tulpinii Micron. Luând în considerare că noi avem o mobilitate foarte mare a moldovenilor, iar circulația spre casă va fi destul de înaltă și ar trebui doar să transpunem scenariul vechi (…) Acum parcă am călca exact în același ”caloș” și putem să ne așteptăm că în curând va apărea și la noi varianta ”Micron””, a comentat Ala Nemerenco.

Un expert a fost întrebat despre spusele Alei Nemerenco, aceasta a răspuns:

”Omicron ar fi corect, conform alfabetului grecesc. Micron este o unitate de măsură din fizică. Asta e cu totul altceva”.

Vă amintim că nu este prima dată când Guvernul PAS încurcă tulpinile și mutațiile COVID-19. Anterior, reprezentanții Guvernului PAS au comunicat că noi luptăm cu COVID-14, iar mai apoi a declarat că acesta se transmite noaptea la evenimente.

De asememea, vă reamintim că peste 7 000 de vaccinuri anti-COVID-19 cu termen expirat au fost administrate cetățenilor Republicii Moldova. Informația a ieșit la iveală, ca urmare a unei verificări din partea Curții de Conturi. Totodată, Curtea de Conturi a comunicat că peste 11 000 de doze de vaccin anti-COVID-19, costul cărora este de circa 1,5 milioane de lei, au dispărut fără urmă.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *