CSI / Rusia

VIDEO. Noua ambasadoare SUA în Rusia – huiduită în timp ce intra în MAE rus

Noua ambasadoare a Statelor Unite în Rusia, Lynne Tracy, a fost huiduită luni, 30 ianuarie, de o mulţime de oameni care scandau sloganuri antiamericane în timp ce aceasta intra în sediul Ministerului rus de Externe de la Moscova pentru a-şi prezenta acreditările diplomatice, relatează Reuters.

Grupul de protestatari ţinea pancarte scrise de mână pe care erau mesaje critice la adresa Washingtonului.

„Tancurile voastre ucid civili”, scria pe una dintre pancarte, în condiţiile în care tancurile americane anunţate de Washington ca ajutor pentru Ucraina nu au ajuns încă la Kiev, livrarea lor fiind posibilă abia peste câteva luni.

Protestele în Rusia în special pe teme legate de război sunt efectiv interzise, dacă nu au sprijinul autorităţilor, menţionează sursa citată.

Relaţiile dintre Washington şi Moscova sunt aproape de minimul istoric. Statele Unite au răspuns la invazia Rusiei în Ucraina prin furnizarea de armament către Kiev – care va include în curând tancuri de luptă – şi prin impunerea unei serii de noi sancţiuni economice, toate acestea în colaborare cu aliaţii occidentali.

Ministrul adjunct de externe Serghei Riabkov i-a spus ambasadoarei Tracy că se aşteaptă să respecte principiul de a nu se amesteca în afacerile interne ale Rusiei, a relatat agenţia de ştiri de stat RIA Novosti.

”Ambasadoarea Tracy se concentrează pe menţinerea dialogului între capitalele noastre într-un moment de tensiune fără precedent, pe protejarea intereselor cetăţenilor americani deţinuţi în Rusia şi pe susţinerea legăturilor dintre popoarele american şi rus”, a transmis Ambasada SUA.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *