CSI / RusiaRăzboiUcraina

VIDEO. Ocupanții ruși au a​tacat cu rachete centrul unui oraș din Donețk: Cel puțin 16 morți, printre care și un copil

Cel puțin 16 persoane, printre care și un copil, au fost ucise miercuri într-un atac rusesc asupra orașului Kosteantînivka din regiunea Donețk din estul Ucrainei, au declarat consilierul prezidențial Mihailo Podoliak și președintele ucrainean Volodimir Zelenski, potrivit Hotnews.

Mihailo Podoliak nu a oferit alte detalii despre atacul asupra orașului industrial care este aproape de liniile frontului. Presa locală a relatat că atacul a fost unul cu rachete.

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a condamnat miercuri atacul.

Președintele Zelenski a spus pe canalul său de Telegram că o piață, mai multe magazine și o farmacie au fost lovite în estic, aproape de câmpul de luptă. Atacul a coincis cu o vizită la Kiev a secretarului de stat american Antony Blinken.

„Acest diabolic rus trebuie învins cât mai curând posibil”, a spus Zelenski.

Momentul ataculului din Kosteantînivka

Potrivit unor imagini distribuite pe platforma X de Ministerul Afacerilor Externe din Ucraina arată piața plină de oameni în momentul în care racheta a lovit orașul ucrainea.

Atacul mortal al rușilor vine în aceeași zi în care secretarul de stat american Antony Blinken a ajuns la Kiev într-un gest de sprijin.

În timpul vizitei sale de două zile, în care a rămas peste noapte în Ucraina pentru prima dată de la invazia Rusiei, din februarie 2022, Blinken va anunța probabil un nou pachet de asistență americană în valoare de peste 1 miliard de dolari, a declarat un înalt oficial al departamentului de stat

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *