CSI / RusiaRăzboiUcraina

VIDEO. Oficiali ucraineni și ruși raportează noi explozii în orașul Melitopol, ocupat de militarii lui Putin

Luni dimineața, în orașul ocupat Melitopol din regiunea Zaporojie, sudul Ucrainei, oficialii ucraineni, cât și cei ruși au raportat explozii, relatează CNN.

„Au avut loc deja mai multe explozii în oraș…Aflăm ce arde de data aceasta de la inamic”, a declarat pe canalul său de Telegram, primarul din Melitopol, Ivan Fedorovon, care nu se află în oraș.

Videoclipurile și imaginile de pe rețelele de socializare au arătat un fum gros care se ridica în mijlocul orașului, care este un centru pentru forțele de ocupație rusești la aproape 100 de kilometri de liniile de front.

Vladimir Rogov, un oficial numit de Rusia în partea ocupată a regiunii Zaporojie, a declarat că a fost „zgomot” în oraș în jurul orei locale 8:15.

De asemenea, Rogov a spus că ”sistemul de apărare aeriană a funcționat”, dar a postat și un videoclip cu serviciile de urgență care lucrează la locul loviturii. Acesta a spus că „informațiile despre victime și pagube sunt în curs de clarificare”

„Militanții forțelor armate ucrainene încearcă să lupte cu civilii neputincioși, îngrozindu-i prin bombardarea lor cu arme grele”, a spus acesta.

Administrația locală numită de ruși a declarat că o clădire din centrul Melitopolului „a fost parțial distrusă”.

„Potrivit informațiilor preliminare, patru persoane au fost rănite și mai multe clădiri au fost avariate”, a precizat aceasta.

Rogov a precizat că clădirea lovită se afla în apropierea unui colegiu unde se desfășurau cursuri. Însă Fedorov a declarat că imobilul era ocupat de forțele de securitate rusești.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *