Social

VIDEO. Percheziții la o fabrică clandestină de țigări din Rezina: Milioane de țigări cu timbru de acciz falsificate, ridicate de oamenii legii

Ofițerii Direcției investigații complexe a INI, de comun cu procurorii PCCOCS, au descins cu percheziții într-o fabrică clandestină de țigări din raionul Rezina, de unde au ridicat milioane de țigări cu timbru de acciz falsificate, informează Poliția.

„Dosarul penal ține de activitatea din 2022-2023 a unui grup infracțional specializat în fabricarea, păstrarea și transportarea ilegală a țigărilor. Astfel, din depozitul percheziționat au fost ridicate și sigilate pentru continuarea cercetărilor: peste un milion de țigări fără timbru de acciz, peste două milioane de țigări fără documente de proveniență, precum și peste cinci milioane țigări cu timbrul de acciz din Moldova”, scrie Jurnal.md.

De asemenea, din preajma liniei clandestine de producere a țigărilor au fost ridicate peste jumătate de milion de țigări, pe pachetele cărora este aplicat timbru de acciz fals, estimate la 600.000 de lei, precum și aproximativ două milioane de timbre de acciz false, transmite Poliția.

Totodată, polițiștii au ridicat și materie primă, la care n-au fost prezentate acte de proveniență, estimată la cinci milioane de lei.

„În ceea ce privește activitatea de transportarea ilegală a țigărilor de către persoanele vizate, pe 22 februarie, pe traseul Orhei-Rezina, oamenii legii au oprit un microbuz care transporta 750.000 de țigări cu timbrul de acciz fals. Acestea, precum și microbuzul, au fost ridicate de oamenii legii”, mai spune Poliția.

Oamenii legii continuă investigațiile, timp în care părțile se prevalează de prezumția nevinovăției, potrivit legii.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *