CSI / Rusia

VIDEO. Putin îi omagiază pe ruşii care luptă pentru „pământurile istorice” ale Rusiei, la un mare concert patriotic la Moscova

Rusia luptă în prezent în Ucraina pentru „pământurile sale istorice”, a declarat miercuri dictatorul rus Vladimir Putin, în cursul unui mare concert patriotic pe stadionul Lujniki din Moscova, relatează AFP, citată de Agerpres.

„Ierarhia militară mi-a spus astăzi că au loc lupte pe pământurile noastre istorice pentru poporul nostru”, a continuat Putin în faţa zeci de mii de ruşi aflaţi pe stadionul cu o capacitate de 81 000 de persoane.

Astfel, în apariţia sa, care a durat doar câteva minute, președentele rus le-a adus un omagiu militarilor ruşi desfăşuraţi în Ucraina şi care „luptă cu eroism, curaj şi valoare”. „Suntem mândri de ei”, a asigurat Putin, citat de Reuters şi AFP.

El a adăugat că toţi cei care susţin armata rusă sunt „la rândul lor apărătorii patriei, într-un anumit fel”, amintind de „lucrătorii medicali, angajaţi din sectorul apărării, transporturi…”.

„Voi toţi, cei care aţi venit astăzi pentru a ne susţine combatanţii”, a mai declarat Putin.

Concertul intitulat ”Glorie apărătorilor patriei” a fost organizat de autorităţi în susţinerea ofensivei din Ucraina, cu o zi înainte de sărbătorirea zilei cu acelaşi nume şi cu două zile înainte de împlinirea unui an de la lansarea invaziei. Pe un ger de – 15 grade Celsius, publicul a agitat drapele ruse, în timp ce pe scenă s-au succedat cântece patriotice şi discursuri ale ruşilor care luptă pe frontul ucrainean.

Copii din Donbasul ucrainean, mai ales din Mariupol, s-au adunat pe scenă în jurul unui militar rus care a strigat către mulţime: „Vom învinge!”.

Rusia, acuzată că a răpit mii de copii ucraineni din teritoriile pe care le ocupă, dezminte acest lucru, considerând regiunile ca fiind ruse şi susţinând că a organizat adopţii perfect legale, notează AFP.

Pe stadion s-au aflat şi responsabili ai autorităţilor ruse de ocupaţie din regiunile ucrainene, dând interviuri pentru media de stat ruse.

„Occidentul este complice la crime de război” ucrainene, a afirmat Denis Puşilin, liderul separatist prorus al unei ”republici” din provincia Doneţk, denunţând totodată ”ideologia nazistă” a puterii ucrainene.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


1 comentariu

  1. Cea mai importanta veste pt Rep Moldova s-a produs: Johannis a declarat ca Romania va sprijini Rep. Moldova in ORICE scenariu si va merge mult mai mult daca va fi necesar. Ce inseamna asta ? Ca daca Rep Moldova este atacata de Rusia, Romania intra in razboi contra Rusiei. Este cea mai importanta stire de mult timp incoace !!! Ramane sa vedem daca Rusia a priceput mesajul !!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *