Actualitate

VIDEO/ Rusia ar vrea în Republica Moldova o armată fără arme. Moscova vine cu noi declarații trăsnite

Suportul militar occidental pentru Republica Moldova nu va contribui la securitatea Chișinăului și rezolvarea problemei transnistrene. Astfel de declarație a fost făcută de adjunctul directorului Departamentului mass media al ministerului rus de Externe, Alexei Zaițev, care a menționat că Rusia îndeamnă Republica Moldova să aibă o poziție ”echilibrată” cu privire la armamentul oferit de țările NATO, scrie RIA Novosti.

„Armamentul NATO oferit R. Moldova va submina statutul de neutralitate și nu va contribui la întărirea securității țării. Mai mult, nu cred că va contribui la crearea unei atmosfere favorabilă pentru progrese în rezolvarea problemei transnistrene. Îndemnăm din nou R. Moldova să aibă o poziție echilibrată cu privire la cooperarea militară cu Vestul, care, după cum arată experiența istorică, urmărește scopuri care sunt departe de păstrarea păcii” a declarat Zaițev.

Posibilele livrări de armament din țările NATO în Republica Moldova nu le permit autorităților de la Moscova să doarmă liniștit. După declarația ministrului britanic de Externe, Liz Truss, privind pregătirea Alianței Nord-Atlantice de a ajuta Chișinăul să alinieze armata la standardele NATO, rușii au dat zeci de declarații pe această temă.

Anterior, purtătorul de cuvânt al Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, a declarat că aceste livrări de armamente nu vor contribui la consolidarea capacităților de apărare ale Republica Moldova.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


1 comentariu

  1. Rusia ca și orice violator își vrea jertva să-i fie la dispozițe fără nici o împotrivire!
    N.B.
    Păi, cum spuneți voi: hu, hu ne ho, ho ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *