CSI / Rusia

VIDEO. Rusia: O nou incendiu a izbucnit la o rafinărie de petrol vizată de o dronă

Un nou incendiu a izbucnit vineri în sud-vestul Rusiei, lângă Ucraina, la o rafinărie de petrol vizată cu o zi înainte de un atac cu dronă, au anunţat serviciile de urgenţă locale, citate de agenţiile de presă ruse, informează AFP și Agerpres.

Incendiul care a afectat o suprafaţă de 60 de metri pătraţi a fost semnalat în dimineaţa zilei de vineri la rafinăria de petrol din Ilskii, în regiunea Krasnodar, şi a fost stins la orele 06:00 GMT, ”înainte de sosirea pompierilor”, a anunţat antena locală a Ministerului rus pentru Situaţii de Urgenţă, citată de Interfax.

”Angajaţii rafinăriei au fost rapid evacuaţi. Nimeni nu a fost rănit”, a mai precizat antena locală.

Potrivit agenţiei de presă oficiale TASS, care citează o sursă din cadrul serviciilor de urgenţă, incendiul a fost provocat de un nou atac cu dronă.

La rândul său, agenţia RIA Novosti a afirmat, citând o altă sursă din cadrul serviciilor de urgenţă, că incendiul s-a declanşat din cauza autoaprinderii unor produse petroliere ale căror scurgeri s-au produs cu o zi înainte după un atac cu dronă.

Nicio informaţie oficială cu privire la originea incendiului nu este deocamdată disponibilă.

Rafinăria de petrol din Ilskii a fost vizată joi de o dronă neidentificată, potrivit autorităţilor locale, provocând un incendiu într-unul dintre rezervoarele instalaţiei petroliere, incendiu ce a fost stins rapid.

De aproape o săptămână, o serie de atacuri cu drone şi de sabotaje feroviare au lovit regiuni ruse lângă Ucraina şi Crimeea anexată, cu câteva zile înainte de festivităţile militare din 9 mai, esenţiale în agenda Kremlinului.

Miercuri, Rusia a afirmat că a doborât două drone ucrainene care vizau Kremlinul la Moscova, cel mai spectaculos atac imputat Kievului după declanşarea ofensivei ruse asupra Ucrainei.

Chiar dacă Ucraina nu a revendicat niciunul dintre aceste atacuri, înmulţirea lor intervine într-un moment în care Kievul afirmă că şi-a încheiat pregătirile pentru o amplă contraofensivă de primăvară anunţată de mai multe săptămâni.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *