Externe

VIDEO/ Rusia publică imagini cu mercenarii Wagner pe care i-a trimis în Svitlodarsk. De ce orașul este important pentru ruși?

Imagini video distribuite pe Telegram arată că Rusia a trimis mercenari ai grupului Wagner în Svitlodarsk, un oraș din regiunea Bahmut a cărei capturare ar putea fi crucială pentru ofensiva rusească din Donbas.

Înregistrările video făcute chiar de mercenarii ruși au fost redistribuite pe Twitter de analistul militar Rob Lee de la de la Foreign Policy Research Institute. Săptămâna trecută acesta a publicat și imagini „eroice” cu cazacii trimiși de Moscova să lupte în Ucraina în jurul Izium, un oraș din regiunea Harkiv.

În înregistrarea făcută de mercenarii Wagner poate fi văzută și centrala termică Vuhlehirska, una dintre cele mai înalte clădiri din Ucraina, cu o capacitate de producție totală de 3,600 MW.

Separatiștii pro-ruși din Donețk au anunțat cucerirea localității strategice Lîman și a Svitladorskului, un oraș din regiunea Bahmut, pe 27 mai.

De ce este importantă regiunea Bahmut pentru forțele armate ale Moscovei

Această regiune, organizată administrativ ca un raion, se află în nord-vestul regiunii Donețk și la sud de orașul Severodoneţk, cel mai recent obiectiv al forțelor armate ruse ce luptă în estul Ucrainei ca parte a noii ofensive declanșate în noaptea zilei de 18 aprilie.

Capturarea sa ar putea permite armatei ruse să încercuiască trupele ucrainene ce luptă în Severodonețk, ultimul oraș din regiunea Luhansk încă sub controlul forțelor armate ale Kievului.

Serghei Gadai, guvernatorul regiunii Lugansk, a declarat în urmă cu o zi că Vladimir Putin i-a ordonat generalului Alexander Dvornikov, comandantul suprem al forțelor armate ruse din Ucraina, să captureze Severodonețkul până în data de 10 iunie.

De asemenea, sâmbătă, Gadai a declarat că luptele continuă în acest oraș de o importanță strategică pentru ofensiva Moscovei și că rușii și-au aruncat în luptă toate rezervele.

Kievul a trimis săptămâna trecută voluntari ai Legiunii Internaționale ce luptă în Ucraina pentru a întări apărarea Severodonețkului.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Timpul.md şi pe TELEGRAM!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *