CSI / RusiaRăzboiROMÂNIAUcraina

VIDEO. Rușii atacă dezlănțuit porturile de la granița cu România: La Tulcea s-a emis mesaj RO-Alert

Trupele lui Putin au atacat, în cursul nopții, porturile Reni și Izmail. Acestea sunt porturi la Dunăre, aflate la mică distanță de granița cu România.

Conform Nexta, rușii au atacat cele două porturi cu drone de tip ”Shahed”. În Ucraina a fost declanșată alarma de raid aerian, transmite Stiripesurse.ro.

Mesaj RO-Alert în România

Autorităţile au emis, miercuri dimineaţă, un mesaj RO-Alert pentru localităţi din judeţul Tulcea, anunţând că există posibilitatea căderii unor obiecte din spaţiul aerian. Mesajul cere oamenilor să-şi păstreze calmul şi să se adăposteasă.

ISU Tulcea a emis, miercuri dimineaţă, un mesaj de avertizare.

”Există posibilitatea căderii unor obiecte din spaţiul aerian. Păstraţi-vă calmul! Adăpostiţi-vă în beciuri sau adăposturi de protecţie civilă. În lipsa unui adăpost, rămâneţi în interiorul casei, departe de geamuri şi pereţi exteriori”, arată mesajul transmis populaţiei.

Potrivit acestuia, durata estimată a evenimentului este de 90 de minute.

ISU Tulcea a precizat că mesajul a fost transmis populaţiei din 8 localităţi: Luncavita, Grindu, Isaccea, Ceatalchioi, Chilia, Somova, Pardina şi Văcăreni.

Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă (CNSU) a decis, în 7 septembrie, adoptarea unor măsuri de protecţie pentru populaţia din zone de pe teritoriul României învecinate localităţilor ucrainene Reni şi Ismail, precum şi emiterea de mesaje RO-Alert de către ISU, la notificarea MApN, privind riscul căderii unor ”elemente aparţinând mijloacelor de luptă utilizate în conflict”.

”Ministerul Apărării Naţionale edifică spaţii de protecţie a populaţiei la nivelul localităţilor Plauru şi Ceatalchioi, precum şi la nivelul altor localităţi cu un număr mic şi foarte mic de locuitori, stabilite la nivelul comitetelor judeţene pentru situaţii de urgenţă”, a mai decis CNSU după ce, în urma atacurilor ruseşte vizând porturi din regiunea Odesa, fragmente ale unei drone au fost găsite în zona localităţii Plauru, iar la Chilia un proiectil a străpuns acoperişul şi tavanul enexei unei locuinţe.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *