Actualitate

VIDEO/ SPIA a încheiat perchezițiile în privința deputatului PSRM din Găgăuzia. Au fost inițiate mai multe cauze penale

În cadrul efectuării măsurilor speciale de investigații, s-a constatat, că bănuiții, prin înțelegere prealabilă cu alți complici, realizau un medicament cu caracter psihotrop denumit ”Metadonă”, care este predestinat pentru administrarea zilnică gratuită de instituția medicală persoanelor dependente de substanțe narcotice (proporțiile admise în acest sens, constituie maxim 120 ml).

Cantitățile comercializate de către bănuiți variau între 0.5L până la 1.5L. „Măsurile speciale de investigație au relevat acțiunile ilegale comise de către funcționarii publici din sistemul medical, care pretindeau și primeau mijloace financiare ce nu li se cuvin cuprinse între 500 și 1300 MDL, pentru eliberarea adeverințelor medicale conducătorilor de vehicule și a candidaților pentru obținerea permisului de conducere sau de port armă, fără a fi verificați de medicii din comisiile de profil, inclusiv psihiatru și narcolog.

În rezultatul perchezițiilor efectuate în birourile și la domiciliile acestora au fost depistate și ridicate documente și registre, telefoane mobile, mijloace bănești, inclusiv mai multe obiecte, care s-a constat că prezintă importanță probatorie pentru cauza penală”, anunță reprezentanții MAI.

În continuare se întreprind măsurile necesare pentru stabilirea tuturor circumstanţelor pe cazul dat. Amintim că joi, 16 decembrie, procurorii anticorupție și ofițerii Serviciului Protecție Internă și Anticorupție al MAI au desfășurat percheziții la un deputat din Adunarea Populară a Găgăuziei.

Portalul Deschide.md scrie că deputatul la care s-a descins este Stepan Sarioglo. Perchezțiile au avut loc într-un dosar penal pornit pe faptul luării de mită și fals în acte publice.

Sarioglo, activând în calitate de felcer-narcolog în cadrul Spitalului raional din Comrat, ar fi eliberat mai multe rețete medicale și alte adeverințe contra unor
sume de bani.

Sursa: jurnal.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *