Actualitate

VIDEO/ SPIA publică imagini video cu cei trei vameși și doi polițiști de la vama Leușeni, bănuiți de corupție

Procurorii anticorupție au efectuat percheziții în birourile de serviciu a 9 angajați ai IGPF al MAI și 3 ai Serviciului Vamal din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei de Stat „Leușeni”. În urma perchezițiilor, trei vameși și doi polițiști de frontieră au fost reținuți într-un dosar de corupere pasivă și activă.

Astfel, potrivit PA, au fost documentați 9 angajați ai IGPF al MAI, pentru comiterea a 64 acțiuni de corupere, manifestate prin pretinderea, acceptarea și primirea de mijloace bănești ce nu li se cuvin, care variau între 10-200 euro.

Trei angajați ai Serviciului Vamal au fost documentați pentru comiterea a 26 acțiuni de corupere, manifestate prin pretinderea, acceptarea și primirea de mijloace bănești, care variau între 50-200 euro.

Procurorii au efectuat 21 acțiuni de percheziție în birourile de serviciu, domiciliile și mijloacele de transport a angajaților implicați în infracțiunile investigate, fiind soldate cu reținerea a 3 angajați ai Serviciului Vamal și 2 angajați ai IGPF.

În cadrul perchezițiilor au fost depistate și ridicate documente, registre, telefoane mobile, mijloace bănești și alte obiecte ce au importanță pentru cauza penală, care urmează a fi examinate pentru a stabili relevanța pentru investigațiile efectuate pe aceste cazuri.

Puteţi urmări ştirile Timpul.md şi pe Facebook!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.