Actualitate

VIDEO/ SPIA publică imagini video cu cei trei vameși și doi polițiști de la vama Leușeni, bănuiți de corupție

Procurorii anticorupție au efectuat percheziții în birourile de serviciu a 9 angajați ai IGPF al MAI și 3 ai Serviciului Vamal din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei de Stat „Leușeni”. În urma perchezițiilor, trei vameși și doi polițiști de frontieră au fost reținuți într-un dosar de corupere pasivă și activă.

Astfel, potrivit PA, au fost documentați 9 angajați ai IGPF al MAI, pentru comiterea a 64 acțiuni de corupere, manifestate prin pretinderea, acceptarea și primirea de mijloace bănești ce nu li se cuvin, care variau între 10-200 euro.

Trei angajați ai Serviciului Vamal au fost documentați pentru comiterea a 26 acțiuni de corupere, manifestate prin pretinderea, acceptarea și primirea de mijloace bănești, care variau între 50-200 euro.

Procurorii au efectuat 21 acțiuni de percheziție în birourile de serviciu, domiciliile și mijloacele de transport a angajaților implicați în infracțiunile investigate, fiind soldate cu reținerea a 3 angajați ai Serviciului Vamal și 2 angajați ai IGPF.

În cadrul perchezițiilor au fost depistate și ridicate documente, registre, telefoane mobile, mijloace bănești și alte obiecte ce au importanță pentru cauza penală, care urmează a fi examinate pentru a stabili relevanța pentru investigațiile efectuate pe aceste cazuri.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *