CSI / RusiaUcraina

VIDEO. Steagul Ucrainei flutură din nou joi în Crimeea

Pe rețelele de socializare a apărut o înregistrare video care arată drapelul Ucrainei fluturând în apropierea unei localități din Crimeea, relatează The Guardian.

Astfel, potrivit informațiilor apărute pe platformele social media, steagul ar fi fost arborat lângă Hrușivka, un sat din sudul Crimeii aflat aproape de orașul Feodosia.

„Chiar și după 9 ani de ocupație militară rusească, unii locuitori ai Crimeii încă par pregătiți să își asume riscuri pentru a-și demonstra patriotismul”, notează jurnalistul Euan MacDonald, un colaborator al BBC și revistei The New Voice of Ukraine.

Înregistrarea video a apărut la doar o zi după ce transmisiunile mai multor posturi de radio rusești din Crimeea au fost deturnate din nou de pirații ucraineni ai undelor și susținătorii lor din alte țări, aceștia difuzând un mesaj care anunța evacuarea peninsulei, potrivit Ukrainskaya Pravda.

„Există rapoarte despre interceptarea semnalului al unui post sau altul de radio. Se răspândesc informații despre evacuarea din peninsulă folosind traversări cu feribotul și alte prostii”, a declarat joi Mihail Razvozhaev, guvernatorul orașului Sevastopol.

De asemenea, el a subliniat că în cazul luării unei asemenea decizii informația va fi transmisă pe toate posturile de radio simultan.

Rusia a invocat un nou atac ucrainean în Crimeea

„Fluxurile mai multor posturi de radio au fost întrerupte în Crimeea. Emițătoarele au fost oprite și cauzele hacking-ului sunt eliminate”, a anunțat și Oleg Kryuchkov, consilier al șefului Crimeii.

Razvozhaev a mai spus că deturnarea canalelor de radio este legată de un atac cu drone care ar fi avut loc miercuri dimineața asupra portului Sevastopol.

Presa rusă a scris că Sevastopolul a fost atacat de dronele navale ale Forțelor Armate ale Ucrainei, dar că flota rusă de la Marea Neagră a respins atacul.

Administrația susținută de Rusia din Sevastopol a declarat ulterior că a suspendat rutele feriboturilor.

Un alt atac ucrainean a avut loc luni noaptea în Crimeea, acesta distrugând un transport de rachete de croazieră Kalibr.

Lansat tocmai în timpul vizitei președintelui chinez Xi Jinping în Rusia, atacul a provocat furia Moscovei care miercuri a lansat din nou un atac masiv asupra orașelor ucrainene.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *