Social

VIDEO. Taxatoarea și șoferul unui troleibuz de pe ruta 24, vizați într-o anchetă după ce au agresat o mamă cu doi copii: „Făceți copii, aveți grijă și duceții cu mașina”

O mamă a doi copii s-a plâns că a fost agresată de taxatoarea și șoferul unui troleibuz de pe ruta numărul 24, după ce a încercat să afle de ce transportul public nu s-a oprit lângă bordură, motiv pentru care nu a putut urca cu căruciorul, transmite Echipa.md.

Contactată de NewsMaker, purtătoarea de cuvânt a Regiei Transport Electric Chișinău (RTEC) Felicia Rusu a spus că întreprinderea s-a autosesizat, iar cei doi au fost retrași de pe traseu.

Menționăm că incidentul s-a produs pe 24 iulie, în Chișinău.

Potrivit victimei, troleibuzul a parcat departe de bordură și a avut nevoie de ajutor pentru a urca cu căruciorul în transportul public.

„Nimeni nu era pe alături să ne ajute și am rugat taxatoarea, care s-a făcut că nici nu ne vede. Într-un final ne-a ajutat o persoana care se urca în același timp”, a scris femeia pe Facebook.

Urcată în troleibuz, femeia a încercat să afle de ce călătorii nu sunt ajutați în asemenea cazuri.

„Taxatoarea și șoferul au început să strige la mine că nimeni nu-i obligat să mă ajute și că ea nu e plătită sa ridice cărucioare. La care eu zic că măcar troleibuzul sa fi staționat mai aproape de bordura ca să putem urca singuri. Șoferul, cu agresivitate și comportament neadecvat a început să mă înjure din cabină: «închideți gura fa» , «făceți copkii, ap aveți grijă și duceții cu mașina», «are tată, ce te plimbi»”, se mai arată în postare.

La încercarea de a filma incidentul, taxatoarea i-a smuls telefonul și l-a aruncat în cărucior.

„Eu am scos telefonul și am vrut sa filmez situația, la care taxatoarea cu agresivitate, s-a năpustit spre mine, că de ce filmez, că n-am voie, m-a îmbrâncit, mi-a luat telefonul și l-a trântit in cărucior peste copilul mic de 7 luni, care s-a speriat și a început să plângă”, a mărturisit femeia.

Purtătoarea de cuvânt a Regiei Transport Electric Chișinău (RTEC) Felicia Rusu a informat că întreprinderea s-a autosesizat pe acest caz.

„Personalul liniar (conducătorul și conductorul) a fost retras de la traseu. Urmează să se întreprindă toate măsurile necesare. Pe marginea acestui caz a fost deschisă o anchetă internă. RTEC nu tolerează un comportament agresiv și neadecvat în rândul angajaților”, a declarat Felicia Rusu.

Potrivit regulamentului Direcţiei generale transport public şi căi de comunicaţie, șoferii troleibuzelor trebuie să iasă și să deschidă trapa pentru cărucioare pentru copii și persoane cu dizabilități.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *