Actualitate

VIDEO/ Tensiunile dintre Ucraina și Rusia. Sandu: Îndemn liderii țărilor să acționeze cu înțelepciune pentru a evita violențele sau vărsările de sânge

„Ieri seara, comunitatea internațională a asistat la o nouă încălcare gravă a principiilor și normelor dreptului internațional, adică recunoașterea așa-zisei independențe a teritoriilor separatiste din regiunile Lugansk și Donețk ale Ucrainei. Republica Moldova condamnă vehement acțiunile ostile față de Ucraina. Susținem ferm suveranitatea și integritatea teritorială a Ucrainei. Vom sprijini toate eforturile internaționale de căutare a soluțiilor pașnice, bazate pe dialog și negocieri. Interesul nostru este restabilirea păcii în regiune și reluarea dialogului dintre părți pentru soluționarea problemeei. Îndemn liderii țărilor implicate în acest conflict să acționeze cu înțelepciune pentru a evita violențele sau vărsările de sânge. Chiar și în cele mai tensionate momente există loc pentru dialog și a pune pacea în capul mesei”, a declarat Maia Sandu.

Maia Sandu a făcut apel la calm.

„Stimați concetățeni, am obținut votul dumneavoastră promițând să facem din Republica Moldova o țară europeană, care înseamnă și prosperitate economică, dar și respect pentru demnitatea fiecărui cetățean. Avem de muncit mult pentru a atinge aceste scopuri, dar o putem face. Acțiunile pe care le vedem în Ucraina găsesc teren fertil pentru frică, ură și învrăjbeală (…) În Republica Moldova avem viziuni diferite despre criza de securitate din regiune și e normal să fie așa. Unii sunt speriați de ceea ce au văzut la unele posturi TV. Solicit instituțiilor statului sa monitorizeze atente informațiile propagandistice. Fac apel către redacțiile de știri – nu semănați ură, verificați atenți sursele pe care le dați pe post”, a adăugat președinta.

„Am primiți asigurări de susținere de la toții interlocutorii. Partenerii ne vor ajuta să reconciliem securitatea țării. Urmărim atent situația, iar instituțiile statului sunt mobilizate pentru a interveni și a asigura viața și securitatea oamenilor din Republica Moldova. În acest sens, astăzi avem ședința grupului de lucru pe probleme de securitate regională, actualizăm planurile de măsuri în virtutea noilor circumstanțe. Pregătim măsurile necesare pentru a proteja spațiul informațional de elemente de dezinformare și propagandă. Facem apel către MAEIE de a actualiza cu regularitate alertele de securitate. Vom sprijini Ucraina. Criza regională nu trebuie să afecteze activitatea instituțiilor. Evoluțiile pot continua și pot influența parcursul țării noastre. Vom consolida democrația. Reafirmăm angajamentul nostru de a oferi oamenilor din R. Moldova un viitor european”,a conchis președinta Republicii Moldova.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *