Actualitate

VIDEO/ Tiraspolul dorește să achite separat gazul consumat. Spînu: „Dă Doamne să achite”

Întrebat despre subiectul transferării datoriei către Tiraspoltranasgaz, Spînu a afirmat că acest subiect nu a fost discutat. Iar ce ține de plata pentru gazul consumat dânsul a spus: „Dă Doamne să achite”.  

Liderul nerecunoscut din stânga Nistrului, Vadim Krasnoselskii a declarat săptămâna trecută că Tiraspol este dispus să achite separat pentru gazul consumat.

„Moldova trebuie să legalizeze relațiile și să ne dea posibilitatea să facem achitările direct către Federația Rusă. De aceea, ne-am adresat către premierul de la Chișinău cu propunerea de ne acorda licență că să ne putem stabili dircet relațiile cu Gazprom. Așteptăm rezultatul”, a menționat Krasnoseliskii, potrivit căruia, Tiraspolul nu renunță la plata datoriei pe care o are de peste 7 miliarde USD.

Vadim Ceban, președintele Moldovagaz susține că problema datoriei din stânga Nistrului va fi discutată la comisia interguvernamentală moldo-rusă, care va avea loc la sfârșitul lunii noiembrie.

„Datoria s-a format din cauza restanțelor la plata pentru gazul consumat. Guvernul de la Chișinău nu recunoaște această datorie întrucât nu controlează teritoriul din stânga Nistrului. Or, sistarea livrărilor este imposibilă, deoarece Chișinăul cumpără energie și acolo locuiesc cetățenii Republicii Moldova”.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *